SaveShare

Tips 

  • Låt kakan svalna låter man  ostkakan kallna först så drar den annars åt sig av vätskan
  • Mascarpone kan bytas ut mot samma mängd färskost 
 250 g Mascarpone eller samma mängd färskost
 4 st Ägg
 2 dl Grädde
 1,50 dl Mandelmjöl
 2 msk Kokosmjöl
 3 dl Keso cottage cheese
 2,50 msk Sötningsmedel
 1 ½ dl Mandelspån
 1 tsk Vaniljpulver
 3 droppar Bittermandelarom
1

Sätt ugnen på 180 gr varmluft

2

Vispa ägg och sötströ fluffigt med elvisp

3

Vispa ned resten av ingredienserna utom 1/2 dl mandelspån och häll smeten i en smord ugnssäker form

4

Häll på resten av mandelspånen och grädda ca 40 minuter, tills kakan är fast. Låt svalna ca 10-15 min

Ingredienser

 250 g Mascarpone eller samma mängd färskost
 4 st Ägg
 2 dl Grädde
 1,50 dl Mandelmjöl
 2 msk Kokosmjöl
 3 dl Keso cottage cheese
 2,50 msk Sötningsmedel
 1 ½ dl Mandelspån
 1 tsk Vaniljpulver
 3 droppar Bittermandelarom

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 180 gr varmluft

2

Vispa ägg och sötströ fluffigt med elvisp

3

Vispa ned resten av ingredienserna utom 1/2 dl mandelspån och häll smeten i en smord ugnssäker form

4

Häll på resten av mandelspånen och grädda ca 40 minuter, tills kakan är fast. Låt svalna ca 10-15 min

Ostkaka lchf
Ditt omdöme
Tryck på stjärnorna för att betygsätta receptet
[Total: 12 Average: 3.9]