SaveShare
 3 dl Mandlar
 2 dl Valnötter
 1,50 dl Kokoschips
 1 ½ msk KanelEller kardumma, pepparkaskkrydda
 ½ dl Solroskärnor
 2 msk Sötningsmedel
 ½ dl Pumpakärnor
 2 st Äggvitor
 1 tsk Vaniljpulver
 ½ dl Sesamfrön Valfritt
1

Hacka nötterna i mindre bitar (hacka inte fröna eller kokosen)Blanda i en bunke tillsammans med resterande frön, kokosen och sötningen (jag använde sukrin gold) . Tillsätt kryddorna (kanel + vaniljpulver ) och blanda väl.

2

Tillsatt äggvitan i nötterna blanda tills äggvitan är jämn fördelad (Jag använde äggvitan från 2 medelstora ägg) Bred ut Granolan jämt på en bakplåtsklädd plåt och ställ in i ugnen på ca 150 gr tills nötterna har fått fin färg ca 20-25 min (Ha uppsikt de sista minuterna) låt svalna och häll upp nötterna i en burk .

Ingredienser

 3 dl Mandlar
 2 dl Valnötter
 1,50 dl Kokoschips
 1 ½ msk KanelEller kardumma, pepparkaskkrydda
 ½ dl Solroskärnor
 2 msk Sötningsmedel
 ½ dl Pumpakärnor
 2 st Äggvitor
 1 tsk Vaniljpulver
 ½ dl Sesamfrön Valfritt

Instruktioner

1

Hacka nötterna i mindre bitar (hacka inte fröna eller kokosen)Blanda i en bunke tillsammans med resterande frön, kokosen och sötningen (jag använde sukrin gold) . Tillsätt kryddorna (kanel + vaniljpulver ) och blanda väl.

2

Tillsatt äggvitan i nötterna blanda tills äggvitan är jämn fördelad (Jag använde äggvitan från 2 medelstora ägg) Bred ut Granolan jämt på en bakplåtsklädd plåt och ställ in i ugnen på ca 150 gr tills nötterna har fått fin färg ca 20-25 min (Ha uppsikt de sista minuterna) låt svalna och häll upp nötterna i en burk .

Nyttig Granola
Ditt omdöme
Tryck på stjärnorna för att betygsätta receptet
[Total: 0 Average: 0]