Utskriftsalternativ:

Mjuka småkakor med smak av pepparkaka

 100 g Pecanötter
 1 dl Mandelmjöl
 2 msk Kokosmjöl
 ¼ tsk Xantangummi
 100 g Smör
 1 st Ägg
 ½ dl Sötnigsmedel
Smaksättnig
 1 msk Pepparkaskyrdda
 1 st Zest från citron/apelsin
1

Ta fram smöret så att det blir rumsvarmt Mixa Pecanötter till ett nöt mjöl blanda tillsammans med mandelmjölet och dem resterande torra ingredienserna + valfritt zesta en citron.

2

Vispa sedan smöret krämigt i en annan bunke tillsammans sötningsmedlet ca 2-3 min (använd elvisp) Vispa sedan i ägget och vispa krämigt. Blanda i dem torra Ingredienserna ( du ska inte vispa dem) till en jämn deg.

3

Placera i kylen i minst 1 timme före rullning av kakorna, Sätt ugnen på 180 grader under över värme ta sedan fram en plåt med bakplåtspapper. Formge smeten till runda bollar gärna med en msk-mått för att få alla kakor lika stora.

4

Grädda kakorna med uppsikt ca 10-13 min (alla ugnar är olika) eller tills kakorna är färdiga. Låt kakorna gärna svalna minst 15 minuter före du äter dem

Recept från Lagat och Klart