SaveShare
 1 st Aubergine
 2 st Tomater
 ½ dl Persilja Fryst hackad
 4 st Vitlöksklyftor
 ½ dl Olivolja
 ½ tsk Chiliflakes
 1 st Koriander
 1 dl Vatten
 2 nypor Salt
 1 tsk Paprikapulver
Efter kokning tillsätt
 2 tsk Tomatpure
 1 msk Citronjuice
Toppa med
 Citronjuice
 Persilja Fryst hackad
 Olivolja
 Citron
1

Skala och skär aubergine ca 1 cm bitar, hacka även tomaterna i mindre bitar och finhacka vitlöken.

2

Tillsätt aubergine, tomater, vitlök, persilja, olja, kryddor och vatten i kastrull , fräs på medelvärme ca 20 minuter, Rör om kontinuerligt så det inte bränns vid. Auberginen ska mjukna använd en träsked för att mosa innehållet i pannan.

3

Tillsätt Tomatpuré och Citronjuice Rör om och krydda med salt och peppar. Och låt koka Ytligare 10 min rör om då och då så det inte bränns vid.

4

Lägg röran i en skål . toppa över med olivolja och garnera med oliver, citron och hackad persilja.

Ingredienser

 1 st Aubergine
 2 st Tomater
 ½ dl Persilja Fryst hackad
 4 st Vitlöksklyftor
 ½ dl Olivolja
 ½ tsk Chiliflakes
 1 st Koriander
 1 dl Vatten
 2 nypor Salt
 1 tsk Paprikapulver
Efter kokning tillsätt
 2 tsk Tomatpure
 1 msk Citronjuice
Toppa med
 Citronjuice
 Persilja Fryst hackad
 Olivolja
 Citron

Instruktioner

1

Skala och skär aubergine ca 1 cm bitar, hacka även tomaterna i mindre bitar och finhacka vitlöken.

2

Tillsätt aubergine, tomater, vitlök, persilja, olja, kryddor och vatten i kastrull , fräs på medelvärme ca 20 minuter, Rör om kontinuerligt så det inte bränns vid. Auberginen ska mjukna använd en träsked för att mosa innehållet i pannan.

3

Tillsätt Tomatpuré och Citronjuice Rör om och krydda med salt och peppar. Och låt koka Ytligare 10 min rör om då och då så det inte bränns vid.

4

Lägg röran i en skål . toppa över med olivolja och garnera med oliver, citron och hackad persilja.

Marockansk aubergineröra Zaalouk
Ditt omdöme
Tryck på stjärnorna för att betygsätta receptet
[Total: 0 Average: 0]