SaveShare
Näringsinnehåll

Portioner 20

 5 dl Mandelmjöl
 100 g Smör
 3 msk Sötningt.e. x Icas sötströ
 3 msk Sötningsukrin gold
 100 g Mörk choklad 70-80 % kakao
 1 st Ägg
 ½ tsk Vaniljpulver
 ½ tsk Salt
 1 tsk Bakpulver
1

Värm ugnen till 170 gr , Smält smöret i en kastrull Låt smöret bubbla upp ordentligt. Sväng runt kastrullen några gånger så att värmen fördelas jämnt. Efter 2–3 minuter börjar smöret färgas gyllenbrunt. Dra kastrullen åt sidan när smöret blir stilla och doftar nötigt.

2

Smörj en ugnssäker form 25 x 19 cm. Blanda alla torra ingredienser i en bunke väl .Tillsätt ägg,smör och blanda väl tillsätt den hackade chokladen.

3

Häll ner smeten i formen och tryck ut smeten så att den är väl fördelad, grädda i mitten av ugnen i 15 till 20 min tills kakan är fast och har fått en gyllenbrun färg.

4

Låt kakan svalna, skär sedan kakan i rutor (jag fick cirka 20 st). Hoppas kakan smakar

 

Har du lagat detta receptet?

Tagga @lagatochklart på instagram och hashtagga det #lagatochklart

 

Ingredienser

 5 dl Mandelmjöl
 100 g Smör
 3 msk Sötningt.e. x Icas sötströ
 3 msk Sötningsukrin gold
 100 g Mörk choklad 70-80 % kakao
 1 st Ägg
 ½ tsk Vaniljpulver
 ½ tsk Salt
 1 tsk Bakpulver

Instruktioner

1

Värm ugnen till 170 gr , Smält smöret i en kastrull Låt smöret bubbla upp ordentligt. Sväng runt kastrullen några gånger så att värmen fördelas jämnt. Efter 2–3 minuter börjar smöret färgas gyllenbrunt. Dra kastrullen åt sidan när smöret blir stilla och doftar nötigt.

2

Smörj en ugnssäker form 25 x 19 cm. Blanda alla torra ingredienser i en bunke väl .Tillsätt ägg,smör och blanda väl tillsätt den hackade chokladen.

3

Häll ner smeten i formen och tryck ut smeten så att den är väl fördelad, grädda i mitten av ugnen i 15 till 20 min tills kakan är fast och har fått en gyllenbrun färg.

4

Låt kakan svalna, skär sedan kakan i rutor (jag fick cirka 20 st). Hoppas kakan smakar

Mandel och choklad rutor
Ditt omdöme
Tryck på stjärnorna för att betygsätta receptet
[Total: 0 Average: 0]