SaveShare
Mandelmassa
 2 dl Mandelmjöl
 2 msk grädde
 Bittermandel extrakt 1 droppe
 2 msk Sötnigsmedel
Lussekaka
 2,50 dl Mandelmjöl
 1 dl Kokosmjöl
 60 g Smält smör
 2 tsk Bakpulver
 0,50 g Saffran
 1 tsk Xantangummi
 3 dl Grädde
 2 st Ägg
 1 dl Sötningsmedel
Mandelmassa
1

Blanda ihop samtliga ingredienser till en jämnt massa.

Kakan
2

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smält smöret tillsammans med saffran, Vispa ihop äggen tillsammans med de smälta smöret och grädden.

3

Sikta ner de torra ingredienserna i äggsmeten (för att slippa eventuella klumpar) och blanda till en jämn smet.

4

Bred ut smeten jämt i en bakplåtsklädd form ca 24 x 16 cm och smula över mandelmassan.

5

Ställ in i ugnen på 180 gr under över värme ca 30-35 eller grädda kakan tills den är fast.

Ingredienser

Mandelmassa
 2 dl Mandelmjöl
 2 msk grädde
 Bittermandel extrakt 1 droppe
 2 msk Sötnigsmedel
Lussekaka
 2,50 dl Mandelmjöl
 1 dl Kokosmjöl
 60 g Smält smör
 2 tsk Bakpulver
 0,50 g Saffran
 1 tsk Xantangummi
 3 dl Grädde
 2 st Ägg
 1 dl Sötningsmedel

Instruktioner

Mandelmassa
1

Blanda ihop samtliga ingredienser till en jämnt massa.

Kakan
2

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smält smöret tillsammans med saffran, Vispa ihop äggen tillsammans med de smälta smöret och grädden.

3

Sikta ner de torra ingredienserna i äggsmeten (för att slippa eventuella klumpar) och blanda till en jämn smet.

4

Bred ut smeten jämt i en bakplåtsklädd form ca 24 x 16 cm och smula över mandelmassan.

5

Ställ in i ugnen på 180 gr under över värme ca 30-35 eller grädda kakan tills den är fast.

Lusserutor med mandelmassa
Ditt omdöme
Tryck på stjärnorna för att betygsätta receptet
[Total: 2 Average: 5]