SaveShare

Är du allergisk för mandelmjöl kolla in här https://lagatochklart.nu/byta-ut-mandelmjol-eller-kokosmjol-omvandlingstabell/ för att se hur man byter mandelmjöl mot t. ex. kokosnötsmjöl.

Näringsinnehåll

Portioner 15

Botten
 3 st Ägg
 3 st Äggvitor
 100 g Smör Smält
 2,25 dl Kokosmjök
 ½ st Limeskal
 1 st Lime Pressad
 4,50 dl Mandelmjöl
 5 msk Kokosmjöl
 1 tsk Vaniljpulver
 0,50 dl Sötningsmedel
 2 tsk Bakpulver
 ¼ tsk Salt
limecurd
 3 st lime eller citron
 2 st limeskal
 2 st Äggulor
 2 st Ägg
 50 g Smör
Topping
 3 dl Grädde40%
 Limeskal
Botten
1

Sätt ugnen på 170 gr, Vispa de blöta ingredienserna och sötningsmedel i en bunke väl, tills det blir fluffigt

2

I en annan bunke blandar du alla torra ingredienser för kakbotten.Blanda sedan ner dom torra Ingredienser i dom våta ingredienserna och blanda tills de är en jämn smet.

3

Häll ner smeten i en bakplåtsklädd springform cirka 22 cm. Grädda kakan i 30- 35 min tills kakbotten har blivit fast och har fått fin färg .

4

Ta ut kakan och låt svalna i 10-20 min

Limecurd
5

Skala skal från två stycken lime, Pressa ner saften från limen tillsammans med skalen, sötningen och smöret. Koka upp och låt det hela sjuda ett par minuter.

6

vispa ihop ägg och gulor i en bunke lätt, tillsätt i äggsmeten och låt koka på svag värme och rör under konstant omrörning tills curden har tjocknat, Låt svalna

Topping
7

Vispa grädden fluffigt och blanda ner limeskal.

8

Gör några hål i den avsvalnade kakan med en träslev inte hela vägen ner , häll i curden i hållen och resterande över kakan. Toppa med den vispade grädden och limeskal.

9

Placera i kylen minst 1 timme före servering.

 

Har du lagat detta receptet?

Tagga @lagatochklart på instagram och hashtagga det #lagatochklart

 

Ingredienser

Botten
 3 st Ägg
 3 st Äggvitor
 100 g Smör Smält
 2,25 dl Kokosmjök
 ½ st Limeskal
 1 st Lime Pressad
 4,50 dl Mandelmjöl
 5 msk Kokosmjöl
 1 tsk Vaniljpulver
 0,50 dl Sötningsmedel
 2 tsk Bakpulver
 ¼ tsk Salt
limecurd
 3 st lime eller citron
 2 st limeskal
 2 st Äggulor
 2 st Ägg
 50 g Smör
Topping
 3 dl Grädde40%
 Limeskal

Instruktioner

Botten
1

Sätt ugnen på 170 gr, Vispa de blöta ingredienserna och sötningsmedel i en bunke väl, tills det blir fluffigt

2

I en annan bunke blandar du alla torra ingredienser för kakbotten.Blanda sedan ner dom torra Ingredienser i dom våta ingredienserna och blanda tills de är en jämn smet.

3

Häll ner smeten i en bakplåtsklädd springform cirka 22 cm. Grädda kakan i 30- 35 min tills kakbotten har blivit fast och har fått fin färg .

4

Ta ut kakan och låt svalna i 10-20 min

Limecurd
5

Skala skal från två stycken lime, Pressa ner saften från limen tillsammans med skalen, sötningen och smöret. Koka upp och låt det hela sjuda ett par minuter.

6

vispa ihop ägg och gulor i en bunke lätt, tillsätt i äggsmeten och låt koka på svag värme och rör under konstant omrörning tills curden har tjocknat, Låt svalna

Topping
7

Vispa grädden fluffigt och blanda ner limeskal.

8

Gör några hål i den avsvalnade kakan med en träslev inte hela vägen ner , häll i curden i hållen och resterande över kakan. Toppa med den vispade grädden och limeskal.

9

Placera i kylen minst 1 timme före servering.

Limekaka med limecurd
Ditt omdöme
Tryck på stjärnorna för att betygsätta receptet
[Total: 0 Average: 0]