Är du allergisk för mandelmjöl kolla in här https://lagatochklart.nu/byta-ut-mandelmjol-eller-kokosmjol-omvandlingstabell/ för att se hur man byter mandelmjöl mot t. ex. kokosnötsmjöl.
NäringsinnehållPortioner 15
Sätt ugnen på 170 gr, Vispa de blöta ingredienserna och sötningsmedel i en bunke väl, tills det blir fluffigt
I en annan bunke blandar du alla torra ingredienser för kakbotten.Blanda sedan ner dom torra Ingredienser i dom våta ingredienserna och blanda tills de är en jämn smet.
Häll ner smeten i en bakplåtsklädd springform cirka 22 cm. Grädda kakan i 30- 35 min tills kakbotten har blivit fast och har fått fin färg .
Ta ut kakan och låt svalna i 10-20 min
Skala skal från två stycken lime, Pressa ner saften från limen tillsammans med skalen, sötningen och smöret. Koka upp och låt det hela sjuda ett par minuter.
vispa ihop ägg och gulor i en bunke lätt, tillsätt i äggsmeten och låt koka på svag värme och rör under konstant omrörning tills curden har tjocknat, Låt svalna
Vispa grädden fluffigt och blanda ner limeskal.
Gör några hål i den avsvalnade kakan med en träslev inte hela vägen ner , häll i curden i hållen och resterande över kakan. Toppa med den vispade grädden och limeskal.
Placera i kylen minst 1 timme före servering.
Har du lagat detta receptet?
Tagga @lagatochklart på instagram och hashtagga det #lagatochklart
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 170 gr, Vispa de blöta ingredienserna och sötningsmedel i en bunke väl, tills det blir fluffigt
I en annan bunke blandar du alla torra ingredienser för kakbotten.Blanda sedan ner dom torra Ingredienser i dom våta ingredienserna och blanda tills de är en jämn smet.
Häll ner smeten i en bakplåtsklädd springform cirka 22 cm. Grädda kakan i 30- 35 min tills kakbotten har blivit fast och har fått fin färg .
Ta ut kakan och låt svalna i 10-20 min
Skala skal från två stycken lime, Pressa ner saften från limen tillsammans med skalen, sötningen och smöret. Koka upp och låt det hela sjuda ett par minuter.
vispa ihop ägg och gulor i en bunke lätt, tillsätt i äggsmeten och låt koka på svag värme och rör under konstant omrörning tills curden har tjocknat, Låt svalna
Vispa grädden fluffigt och blanda ner limeskal.
Gör några hål i den avsvalnade kakan med en träslev inte hela vägen ner , häll i curden i hållen och resterande över kakan. Toppa med den vispade grädden och limeskal.
Placera i kylen minst 1 timme före servering.