Utskriftsalternativ:

LCHF Vinbärs cheesecake i glas

 Receptet på botten Om du tycker på texten ovan så kommer du till ett recept som visar hur du gör degen
Vinbärskompotten
 2 msk Sötningsmedel
 2 dl Röda Vinbär tinade
Fyllning
 1 dl Grädde
 200 g Smetana
 3 msk Sötningsmedel
 ½ tsk Vaniljpulver
 1 tsk Kardemumma
 Toppa med Mynta
1

Gör smulorna enligt receptet (LCHF tiramisu i glas) eller kardemumma smulor du väljer själv

2

Blanda bär och sötningsmedel i en kastrull. Låt koka upp och koka tills bären har kokat sönder och är mjuka. Låt svalna

3

Vispa grädden fluffigt med elvisp tillsätt sedan smetana och sötningsmedlet (gärna pulveriserat likt florsocker) Smaka av med kardemumma och vanilj. Blanda gärna ner Vinbärskompotten i cheesecaken eller toppa med den övers i cheesecake som jag gjorde.

4

Fördela fyllningen och smulorna i glasen lägg gärna vartannat lager och toppa ev med Vinbärskompotten toppa med ett mynta blad eller citronmeliss

Recept från Lagat och Klart