SaveShare
Botten
 4 dl Mandelmjöl
 3 msk Sötningsmedel
 100 g Smör
Kola
 1 dl Grädde
 3 msk Sötningsmedel
 50 g Smör
Topping
 100 g Mörk choklad 70-80 % kakao
1

Sätt ugnen på 180 grader. Blanda rumsvarmt smör,sötning och mandelmjöl väl.

2

Klä en form t.e.x en liten brödform, ca 8X18 cm med bakplåtspapper. Tryck ut degen i botten. Grädda mitt i ugnen tills kakan har fått fin färg ca 10-15 minuter.

Timer hittar du här: 15 Minutes

3

Smält smör och sötning i en kastrull på medelhög värme låt småkoka cirka 5-10 eller tills det luktar nötigt och smöret har fått en brun färg.

4

Tillsätt grädden och låt koka på medelhög värme tills konsistensen tjocknat. Fördela detta på den förgräddade bottnen. Ställ sedan in i kylen tills kolan stelnat.

5

Smält choklad försiktigt (gärna i vattenbad och fördela ovanpå kolafyllningen.
Låt stelna helt och skär därefter i bitar av önskad storlek. Förvaras i kyl.

Ingredienser

Botten
 4 dl Mandelmjöl
 3 msk Sötningsmedel
 100 g Smör
Kola
 1 dl Grädde
 3 msk Sötningsmedel
 50 g Smör
Topping
 100 g Mörk choklad 70-80 % kakao

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 180 grader. Blanda rumsvarmt smör,sötning och mandelmjöl väl.

2

Klä en form t.e.x en liten brödform, ca 8X18 cm med bakplåtspapper. Tryck ut degen i botten. Grädda mitt i ugnen tills kakan har fått fin färg ca 10-15 minuter.

Timer hittar du här: 15 Minutes

3

Smält smör och sötning i en kastrull på medelhög värme låt småkoka cirka 5-10 eller tills det luktar nötigt och smöret har fått en brun färg.

4

Tillsätt grädden och låt koka på medelhög värme tills konsistensen tjocknat. Fördela detta på den förgräddade bottnen. Ställ sedan in i kylen tills kolan stelnat.

5

Smält choklad försiktigt (gärna i vattenbad och fördela ovanpå kolafyllningen.
Låt stelna helt och skär därefter i bitar av önskad storlek. Förvaras i kyl.

LCHF Twix
Ditt omdöme
Tryck på stjärnorna för att betygsätta receptet
[Total: 4 Average: 5]