SaveShare

Hållbarhet: Tiramisun håller  några dygn i kylen  och kan frysas in och användas vid behov.

Variationer                        

  • Mascarponeost kan ersättas av naturell färskost  eller  kesella 
  • Istället för espresso kan du ta starkt bryggkaffe eller starkt pulverkaffe.
  • Du kan utesluta spriten och laga en alkoholfri tiramisu då kan du istället tillsätt  lite mer kaffe än vad som står i receptet.
Botten
 0,50 dl Sötnigsmedel
 80 g Smör Rumsvarmt
 3 st Ägg
 0,60 dl Grädde
 3,50 dl Mandelmjöl
 2 tsk Bakpulver
 1 tsk Vaniljpulver
Fyllnig
 4 st Ägggulor
 3 msk Sötnigsmedel Söta efter behov
 250 g Macarpone Funkar även med färskost
 2,50 dl Grädde
 1,50 dl Kaffe
 3 msk Mandellikör
Botten
1

Vispa smör och sötning poröst tillsätt äggen tillsammans med grädden och vispa några minuter till.

2

Blanda ner de torra ingredienserna till en jämn smet. Bre ut smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper. Ställ in i ugnen på 180 gr i 20-25 minuter eller tills botten har fått en fin färg.

Fyllnig
3

Vispa äggulorna tillsammans med sötning i ett vattenbad på låg värme, med konstant omrörning tills smeten tjocknar något det tar cirka 7-10 minuter.

4

Ta bort från värmen och vispa gulorna i en bunke med elvisp tills äggulorna har tjocknat lite mer .I en annan skål vispar du grädden fluffig. Tillsätt mascarpone till äggulorna och vispa fluffigt, Blanda ner mascarpone blandningen i den vispade grädden

Motering
5

Dela kakan i två delar på långsidan Blanda kaffet tillsammans med Mandellikör i en skål, häll över blandningen över kakan.

6

Lägg en del av kakan som botten och toppa med mascarpone krämen lägg över andra delen av botten och toppa med resterande kräm. Pudra över kakao och placera i kyl före servering

Ingredienser

Botten
 0,50 dl Sötnigsmedel
 80 g Smör Rumsvarmt
 3 st Ägg
 0,60 dl Grädde
 3,50 dl Mandelmjöl
 2 tsk Bakpulver
 1 tsk Vaniljpulver
Fyllnig
 4 st Ägggulor
 3 msk Sötnigsmedel Söta efter behov
 250 g Macarpone Funkar även med färskost
 2,50 dl Grädde
 1,50 dl Kaffe
 3 msk Mandellikör

Instruktioner

Botten
1

Vispa smör och sötning poröst tillsätt äggen tillsammans med grädden och vispa några minuter till.

2

Blanda ner de torra ingredienserna till en jämn smet. Bre ut smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper. Ställ in i ugnen på 180 gr i 20-25 minuter eller tills botten har fått en fin färg.

Fyllnig
3

Vispa äggulorna tillsammans med sötning i ett vattenbad på låg värme, med konstant omrörning tills smeten tjocknar något det tar cirka 7-10 minuter.

4

Ta bort från värmen och vispa gulorna i en bunke med elvisp tills äggulorna har tjocknat lite mer .I en annan skål vispar du grädden fluffig. Tillsätt mascarpone till äggulorna och vispa fluffigt, Blanda ner mascarpone blandningen i den vispade grädden

Motering
5

Dela kakan i två delar på långsidan Blanda kaffet tillsammans med Mandellikör i en skål, häll över blandningen över kakan.

6

Lägg en del av kakan som botten och toppa med mascarpone krämen lägg över andra delen av botten och toppa med resterande kräm. Pudra över kakao och placera i kyl före servering

Lchf Tiramisu
Ditt omdöme
Tryck på stjärnorna för att betygsätta receptet
[Total: 1 Average: 5]