Hållbarhet: Tiramisun håller några dygn i kylen och kan frysas in och användas vid behov.
Variationer
- Mascarponeost kan ersättas av naturell färskost eller kesella
- Istället för espresso kan du ta starkt bryggkaffe eller starkt pulverkaffe.
- Du kan utesluta spriten och laga en alkoholfri tiramisu då kan du istället tillsätt lite mer kaffe än vad som står i receptet.
Vispa smör och sötning poröst tillsätt äggen tillsammans med grädden och vispa några minuter till.
Blanda ner de torra ingredienserna till en jämn smet. Bre ut smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper. Ställ in i ugnen på 180 gr i 20-25 minuter eller tills botten har fått en fin färg.
Vispa äggulorna tillsammans med sötning i ett vattenbad på låg värme, med konstant omrörning tills smeten tjocknar något det tar cirka 7-10 minuter.
Ta bort från värmen och vispa gulorna i en bunke med elvisp tills äggulorna har tjocknat lite mer .I en annan skål vispar du grädden fluffig. Tillsätt mascarpone till äggulorna och vispa fluffigt, Blanda ner mascarpone blandningen i den vispade grädden
Dela kakan i två delar på långsidan Blanda kaffet tillsammans med Mandellikör i en skål, häll över blandningen över kakan.
Lägg en del av kakan som botten och toppa med mascarpone krämen lägg över andra delen av botten och toppa med resterande kräm. Pudra över kakao och placera i kyl före servering
Ingredienser
Instruktioner
Vispa smör och sötning poröst tillsätt äggen tillsammans med grädden och vispa några minuter till.
Blanda ner de torra ingredienserna till en jämn smet. Bre ut smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper. Ställ in i ugnen på 180 gr i 20-25 minuter eller tills botten har fått en fin färg.
Vispa äggulorna tillsammans med sötning i ett vattenbad på låg värme, med konstant omrörning tills smeten tjocknar något det tar cirka 7-10 minuter.
Ta bort från värmen och vispa gulorna i en bunke med elvisp tills äggulorna har tjocknat lite mer .I en annan skål vispar du grädden fluffig. Tillsätt mascarpone till äggulorna och vispa fluffigt, Blanda ner mascarpone blandningen i den vispade grädden
Dela kakan i två delar på långsidan Blanda kaffet tillsammans med Mandellikör i en skål, häll över blandningen över kakan.
Lägg en del av kakan som botten och toppa med mascarpone krämen lägg över andra delen av botten och toppa med resterande kräm. Pudra över kakao och placera i kyl före servering