LCHF Tiramisu
Gör så här
-
1
Vispa smör och sötning poröst tillsätt äggen tillsammans med grädden och vispa några minuter till.
-
2
blanda ner de torra ingredienserna till en jämn smet. Bre ut smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper. Ställ in i ugnen på 180 gr i 20-25 minuter eller tills botten har fått en fin färg.
-
3
Vispa äggulorna tillsammans med sötning i ett vattenbad på låg värme, med konstant omrörning tills smeten tjocknar något det tar cirka 7-10 minuter.
-
4
Ta bort från värmen och vispa gulorna i en bunke med elvisp tills äggulorna har tjocknat lite mer .i en annan skål vispar du grädden fluffig. Tillsätt mascarpone till äggulorna och vispa fluffigt, blanda ner mascarpone blandningen i den vispade grädden
-
5
Dela kakan i två delar på långsidan blanda kaffet tillsammans med mandellikör i en skål, häll över blandningen över kakan.
-
6
lägg en del av kakan som botten och toppa med mascarpone krämen lägg över andra delen av botten och toppa med resterande kräm. Pudra över kakao och placera i kyl före servering
Botten
Fyllnig
Motering