LCHF Tiramisu

Publicerad 2020-06-10
Uppdaterad 2023-05-10
1
Glutenfri och lchf vänlig tiramisu som smakar så gott och är väldigt likt originalet jag rekommenderar att göra den kvällen innan så att tiramisun får stå och dra sig i kylen över natten.
Ingredienser 13
Svårighet: Lätt
45 min

Ingredienser

10 Portioner

Botten

Fyllnig

Gör så här

  Botten

 1. 1

  Vispa smör och sötning poröst tillsätt äggen tillsammans med grädden och vispa några minuter till.

 2. 2

  blanda ner de torra ingredienserna till en jämn smet. Bre ut smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper. Ställ in i ugnen på 180 gr i 20-25 minuter eller tills botten har fått en fin färg.

 3. Fyllnig

 4. 3

  Vispa äggulorna tillsammans med sötning i ett vattenbad på låg värme, med konstant omrörning tills smeten tjocknar något det tar cirka 7-10 minuter.

 5. 4

  Ta bort från värmen och vispa gulorna i en bunke med elvisp tills äggulorna har tjocknat lite mer .i en annan skål vispar du grädden fluffig. Tillsätt mascarpone till äggulorna och vispa fluffigt, blanda ner mascarpone blandningen i den vispade grädden

 6. Motering

 7. 5

  Dela kakan i två delar på långsidan blanda kaffet tillsammans med mandellikör i en skål, häll över blandningen över kakan.

 8. 6

  lägg en del av kakan som botten och toppa med mascarpone krämen lägg över andra delen av botten och toppa med resterande kräm. Pudra över kakao och placera i kyl före servering

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar