SaveShare
 4 st Ägg
 1 dl Sötningsmedel
 150 g Smör
 ½ dl Grädde
 1 dl Mandelmjöl
 1 dl Pofiber
 4 tsk Psyllium husk
 2 tsk Bakpulver
 150 g Raberber
 1,50 tsk Kardemumma
 ½ st Vaniljpulver
1

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och sötningsmedel fluffigt.

2

Smält smöret i en kastrull tillsätt tillsammans med grädden i äggsmeten

3

Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt de torra ingredienserna i äggsmeten rör om allt till en jämn smet. Smöra en sockerkaksform och strö med valfritt "strö bröd"s alternativt så som pofiber eller mandelmjöl. Jag rekommenderar pofiber

4

Hacka rabarberna i mindre bitar ca 2 cm tillsätt i smeten och rör om. Häll sedan smeten i formen grädda sedan i nedre delen av ugnen i ca 30-35 min. Eller tills kakan är fast samt har fått fin färg

Ingredienser

 4 st Ägg
 1 dl Sötningsmedel
 150 g Smör
 ½ dl Grädde
 1 dl Mandelmjöl
 1 dl Pofiber
 4 tsk Psyllium husk
 2 tsk Bakpulver
 150 g Raberber
 1,50 tsk Kardemumma
 ½ st Vaniljpulver

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och sötningsmedel fluffigt.

2

Smält smöret i en kastrull tillsätt tillsammans med grädden i äggsmeten

3

Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt de torra ingredienserna i äggsmeten rör om allt till en jämn smet. Smöra en sockerkaksform och strö med valfritt "strö bröd"s alternativt så som pofiber eller mandelmjöl. Jag rekommenderar pofiber

4

Hacka rabarberna i mindre bitar ca 2 cm tillsätt i smeten och rör om. Häll sedan smeten i formen grädda sedan i nedre delen av ugnen i ca 30-35 min. Eller tills kakan är fast samt har fått fin färg

LCHF sockerkaka med Rabarber
Ditt omdöme
Tryck på stjärnorna för att betygsätta receptet
[Total: 0 Average: 0]