SaveShare

Information: En mindre smörgåstårta räcker till 2-3 personer beroende på hur mycket var och en tar. Receptet tar ca 1h-1:20h att genomföra beroende på hur länge du har smörgåstårtan i kyl före servering . Brödet ger 2 st bottnar och räcker till en tårta då detta recept ger 2 st mindre tårtor så ska brödet göras x2 gånger

Jag rekommenderar dig att låta smörgåstårtan vara i kylen ca 30min-1 timme för servering för att "sätta sig" och vara lite kyl nu när värmen är som starkast så blir lätt ingredienserna blir varma och därför älskar jag med detta recept att du inte behöver starta en ugn som gör köket till typ 40+ grader och du svettas ihjäl. Och du kan använda micron istället 

 Brödet till bottenTryck på texten ovan
Fyllning
 1 dl Färskost
 1 dl Cream friahe
 ½ dl Majonnäs
 1,50 dl Räkor
 1,50 msk Rom
 1 tsk Citron
 ½ st Hackad rödlök
 2 tsk Hackad Gräslök Gärna fryst
 2 tsk Dill fryst Gärna fryst
 1 tsk Pepparrot på tub
 1 tsk Dijonsenap
Valfritt att ha i fyllningen
 2 st Kokta hackade ägg
Att klä in tårtan med
 1 dl creme fraiche
 2 tsk Pepparotsvisp
 6 st Skivor gurka
Topping räkor, creme fraiche, rom, rädisor, gräslök och hackat kokt ägg
1

Gör brödet enligt receptet (Smörgåstårta bröd ) gör satsen gånger 2 (detta recept ger 2 st mindre smörgåstårtor) följ alla instruktioner där och bred ut smeten ganska platt.

2

Hacka sedan rödlöken fint låt eller riv rödlöken på fina sidan av rivjärnet. Låt räkorna rinna av sig /krama ur dem med en bit hushållspapper så att överflödig vätska försvinner och blanda ihop alla ingredienser till fyllningen.

3

Lägg en av bottnarna på en tallrik tillsätt sedan halva mängden fyllning uppe på den och lägg på brödet se till att fyllningen har fördelats jämt eller använd en slickepott för att jämna ut fyllningen runt tårtan.

4

Blanda Crème fraichen med pepparrots vispen och bred ut Halva mängden tunt /jämnt över tårtan. Skala gurkan och skiva 2-3 långa skivor av en osthyvel som du klär in sidorna runt tårtan med gurkskivorna börja sedan garnera med räkor, crème fraiche, rom, rädisor, kokt ägg och gräslök eller vad du tycker blir fint eller passar dina smaker.

Ingredienser

 Brödet till bottenTryck på texten ovan
Fyllning
 1 dl Färskost
 1 dl Cream friahe
 ½ dl Majonnäs
 1,50 dl Räkor
 1,50 msk Rom
 1 tsk Citron
 ½ st Hackad rödlök
 2 tsk Hackad Gräslök Gärna fryst
 2 tsk Dill fryst Gärna fryst
 1 tsk Pepparrot på tub
 1 tsk Dijonsenap
Valfritt att ha i fyllningen
 2 st Kokta hackade ägg
Att klä in tårtan med
 1 dl creme fraiche
 2 tsk Pepparotsvisp
 6 st Skivor gurka
Topping räkor, creme fraiche, rom, rädisor, gräslök och hackat kokt ägg

Instruktioner

1

Gör brödet enligt receptet (Smörgåstårta bröd ) gör satsen gånger 2 (detta recept ger 2 st mindre smörgåstårtor) följ alla instruktioner där och bred ut smeten ganska platt.

2

Hacka sedan rödlöken fint låt eller riv rödlöken på fina sidan av rivjärnet. Låt räkorna rinna av sig /krama ur dem med en bit hushållspapper så att överflödig vätska försvinner och blanda ihop alla ingredienser till fyllningen.

3

Lägg en av bottnarna på en tallrik tillsätt sedan halva mängden fyllning uppe på den och lägg på brödet se till att fyllningen har fördelats jämt eller använd en slickepott för att jämna ut fyllningen runt tårtan.

4

Blanda Crème fraichen med pepparrots vispen och bred ut Halva mängden tunt /jämnt över tårtan. Skala gurkan och skiva 2-3 långa skivor av en osthyvel som du klär in sidorna runt tårtan med gurkskivorna börja sedan garnera med räkor, crème fraiche, rom, rädisor, kokt ägg och gräslök eller vad du tycker blir fint eller passar dina smaker.

LCHF Smörgåstårta
Ditt omdöme
Tryck på stjärnorna för att betygsätta receptet
[Total: 2 Average: 4.5]