SaveShare

 Tips: Att tänka på

  • Alla ägg är olika stora och vikten är väldigt varierande 53-73g + 
  • I receptet används sesammjöl vilket gör brödet nöttfritt men har du det ej hemma kan det bytas ut mot samma mängd mandelmjöl.
  • Vill du göra brödet äggfritt? byt ut äggvitan mot kikärtspad 
  • Valfritt: sikta ner kokosmjölet och bakpulvret för att slippa eventuella klumpar 

 

 40 g Sesammjöl eller samma mängd mandelmjöl
 3 msk Kokosmjöl
 2 msk Fiberhusk
 2 tsk Bakpulver
 ½ tsk Salt
 1,50 dl Kokhet vatten
 40 g Smör
 2 tsk Vinäger
 3 st Äggvitor
1

Sätt ugnen på 180 gr Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke väl

2

Vispa äggvitan fluffigt tar ca 30 sek-1 min

3

Koka upp vattnet och tillsätt i de torra ingredienserna tillsammans med vinäger och äggvitan. Blanda väl kan vara bra att använda en elvisp.

4

Forma 4 st runda bullar med hjälp av eventuellt fuktade hände

5

Ställ i ugnen ca 35-40 min beroende på storlek

Ingredienser

 40 g Sesammjöl eller samma mängd mandelmjöl
 3 msk Kokosmjöl
 2 msk Fiberhusk
 2 tsk Bakpulver
 ½ tsk Salt
 1,50 dl Kokhet vatten
 40 g Smör
 2 tsk Vinäger
 3 st Äggvitor

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 180 gr Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke väl

2

Vispa äggvitan fluffigt tar ca 30 sek-1 min

3

Koka upp vattnet och tillsätt i de torra ingredienserna tillsammans med vinäger och äggvitan. Blanda väl kan vara bra att använda en elvisp.

4

Forma 4 st runda bullar med hjälp av eventuellt fuktade hände

5

Ställ i ugnen ca 35-40 min beroende på storlek

Lchf sesamfrallor
Ditt omdöme
Tryck på stjärnorna för att betygsätta receptet
[Total: 0 Average: 0]