Tips: Att tänka på
- Alla ägg är olika stora och vikten är väldigt varierande 53-73g +
- I receptet används sesammjöl vilket gör brödet nöttfritt men har du det ej hemma kan det bytas ut mot samma mängd mandelmjöl.
- Vill du göra brödet äggfritt? byt ut äggvitan mot kikärtspad
- Valfritt: sikta ner kokosmjölet och bakpulvret för att slippa eventuella klumpar
Sätt ugnen på 180 gr Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke väl
Vispa äggvitan fluffigt tar ca 30 sek-1 min
Koka upp vattnet och tillsätt i de torra ingredienserna tillsammans med vinäger och äggvitan. Blanda väl kan vara bra att använda en elvisp.
Forma 4 st runda bullar med hjälp av eventuellt fuktade hände
Ställ i ugnen ca 35-40 min beroende på storlek
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 180 gr Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke väl
Vispa äggvitan fluffigt tar ca 30 sek-1 min
Koka upp vattnet och tillsätt i de torra ingredienserna tillsammans med vinäger och äggvitan. Blanda väl kan vara bra att använda en elvisp.
Forma 4 st runda bullar med hjälp av eventuellt fuktade hände
Ställ i ugnen ca 35-40 min beroende på storlek