SaveShare
Semmlor
 2 st Ägg
 1 st Äggula
 ½ dl Kokosmjöl
 ½ dl Mandelmjöl
 ½ dl Sötningsmedel
 1 tsk Bakpulver
 2 tsk Fiberhusk
 1,50 tsk Kardemumma
 ½ dl Varmt vatten
Mandelmassa
 1 dl Mandelmjöl
 1 msk Grädde
 1 msk Sötningsmedel
 1,50 droppar Bittermandelessens
Övrigt
 1 dl Grädde40% vispgrädde
 ½ tsk Kardemumma att toppa med
Topping ev
 Pulveriserat sötningsmedel
1

Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke väl (när jag tillsätter kokosmjölet så använder jag en sil för att slippa klumpar

2

Vispa ihop äggen lätt tillsammans med vattnet, blanda ner i de torra ingredienserna Låt svälla något ca 5 Minutes

3

Fukta handflatorna med lite kallt vatten och rulla 2 stora runda bullar. Grädda i 180 grader cirka 25 minuter. Låt svalna helt.

Mandelmassa
4

Blanda ihop samtliga ingredienser till en jämnt massa.

Övrigt
5

Vispa grädden fluffigt med elvisp

6

Skär av toppen på alla bullar och gröp ur lite inkråm. Blanda inkråmet med mandelmassan, ta eventuellt i ytterligare lite grädde. Fördela mandelmassan i groparna och spritsa eller lägg på halva mängden vispad grädde och lägg på brödlocket. Sikta eventuellt pulveriserat sötningsmedel

Ingredienser

Semmlor
 2 st Ägg
 1 st Äggula
 ½ dl Kokosmjöl
 ½ dl Mandelmjöl
 ½ dl Sötningsmedel
 1 tsk Bakpulver
 2 tsk Fiberhusk
 1,50 tsk Kardemumma
 ½ dl Varmt vatten
Mandelmassa
 1 dl Mandelmjöl
 1 msk Grädde
 1 msk Sötningsmedel
 1,50 droppar Bittermandelessens
Övrigt
 1 dl Grädde40% vispgrädde
 ½ tsk Kardemumma att toppa med
Topping ev
 Pulveriserat sötningsmedel

Instruktioner

1

Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke väl (när jag tillsätter kokosmjölet så använder jag en sil för att slippa klumpar

2

Vispa ihop äggen lätt tillsammans med vattnet, blanda ner i de torra ingredienserna Låt svälla något ca 5 Minutes

3

Fukta handflatorna med lite kallt vatten och rulla 2 stora runda bullar. Grädda i 180 grader cirka 25 minuter. Låt svalna helt.

Mandelmassa
4

Blanda ihop samtliga ingredienser till en jämnt massa.

Övrigt
5

Vispa grädden fluffigt med elvisp

6

Skär av toppen på alla bullar och gröp ur lite inkråm. Blanda inkråmet med mandelmassan, ta eventuellt i ytterligare lite grädde. Fördela mandelmassan i groparna och spritsa eller lägg på halva mängden vispad grädde och lägg på brödlocket. Sikta eventuellt pulveriserat sötningsmedel

LCHF Semlor
Ditt omdöme
Tryck på stjärnorna för att betygsätta receptet
[Total: 0 Average: 0]