LCHF Raggmunk i långpanna

Publicerad 2023-02-05
Uppdaterad 2023-05-22
15
Uppdaterat recept! En av mina favoriter är raggmunk och i detta recept görs den i en långpanna med bacon på toppen ! skjut in i ugnen och låt den stå i cirka 15-20 minuter. Såklart är receptet lchf vänligt och glutenfritt passa på under gräddningstiden att göra sockerfri lingonsylt eller rårörda lingon vilken är det självklara tillbehöret. Husmanskost när den är som bäst!
Ingredienser 11
Svårighet: Lätt
30 min

Ingredienser

4 Portioner

Gör så här

  1. 1

    Ställ in ugnen på 225 grader, varmluftsfunktion.

  2. 2

    Blanda samman alla ingredienser (förutom morötter och rättikan) i en bunke med en handvisp och låt svälla i 5 minuter.

  3. 3

    Riv morötter och rättika grovt med rivjärn. Vrid ur all vätska från rättikan.

  4. 4

    Vänd ner morötterna och rovan i pannkakssmeten.

  5. 5

    Smörj en stor plåt eller ugnsform (ju tunnare, desto godare!)

  6. 6

    Häll ner smeten i plåten eller ugnsformen. Lägg på baconet och grädda på näst högsta ugnsgallret i 15-20 minuter eller tills den är färdiggräddad och baconet har fått fin färg.

Kommentarer (2)

Skriv en kommentar

5 out of 5 stars

Håller smeten ihop att steka i stekpanna? Undrar 2 som gillar raggmunk. Gunnel

Gunnel

Hej Gunnel! tror dessvärre inte det, skulle rekommendera att hitta ett annat recept istället

Andreas