LCHF Piroger på kokosmjöl

Publicerad 2021-01-27
Uppdaterad 2023-05-10
1
Så goda lchf piroger där fathead degen är baserad på kokosmjöl och inga nötter används. Fyllda bland annat med ricotta, svamp och lök. Servera gärna med en sallad
Ingredienser 12
Svårighet: Lätt
35 min

Ingredienser

5 Portioner

Fat head deg

Fyllning

Gör så här

    Fat head deg

  1. 1

    Smält osten och färskosten i mikrovågsugnen i intervaller om 30 sekunder, rör om efter varje intervall, tills allt har smält. Tillsätt sedan ägget och kokosmjölet och blanda tills en deg har bildats (se bilden).

    Steg 1
  2. 2

    Tryck ut degen på ett bakplåtspapper och lägg ett ytterligare bakplåtspapper ovanpå. Kavla sedan ut degen tunt och skär ut cirka 7-15 piroger, beroende på önskad storlek.

  3. Fyllning

  4. 3

    Stek svamp, lök och hackad vitlök tills de mjuknar. Tillsätt resterande ingredienser och smaka av med kryddorna. Värm i cirka 5 minuter.

  5. 4

    Fördelar fyllningen i en hög mitt på pirogen, cirka 3 matskedar, och viker sedan ihop den till en pirog.

  6. 5

    Grädda i cirka 15-20 minuter på 200 grader tills de har fått en fin färg. 15 minuter

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar