LCHF Okonomiyaki – japansk kålpannkaka

Publicerad 2022-07-28
Uppdaterad 2023-05-10
4
Nytt spännande recept dessa japanska kålpannkakor som smaksätts med soja ,ingefära och sesamolja är en riktig favorit som vanligtvis görs med mjöl men i detta recept används istället mandelmjöl och psyllium.
Ingredienser 17
Svårighet: Medel
25 min

Ingredienser

2 Portioner

Pankakan

Smaksättningen

Övrigt

Gör så här

  1. 1

    Vispa ihop ägg, crème fraîche, vatten, smör, mandelmjöl och psylliumhusk. Låt stå och svälla i ca 3-5 min.

  2. 2

    Medan smeten sväller, strimla vitkålen och hacka svampen och salladslöken i små bitar.

  3. 3

    Riv morötterna och ingefäran fint på ett rivjärn.

  4. 4

    Tillsätt salladslök, svamp, morötter, ingefära och smaksättning i smeten.

  5. 5

    Värm en stekpanna med lite rapsolja och häll ner hälften av smeten.

  6. 6

    Stek till den är gyllenbrun på ena sidan, cirka 3 minuter. Vänd sedan pannkakan försiktigt med två stekspadar, eller använd en tallrik för att göra det enklare att vända. Stek den andra sidan tills den också är gyllenbrun.

  7. 7

    Gör detsamma med nästa pannkaka.

  8. 8

    Servera med chilimajonnäs, gärna med rostade sesamfrön och hackad salladslök.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar