SaveShare
Pankaka
 4 st Ägg
 2,50 dl Grädde
 ½ dl Vatten
 50 g Smält smör
 1,50 msk Fiberhusk
 ½ tsk Salt
 200 g Vitkål strimlad
 2 st Salladslök
 100 g Grönkål
Smaksättningen
 1,50 msk Soya
 1,50 msk Sesamolja
Övrigt
 200 g Svamp
 Chilimajonäs Att toppa med
1

Blanda vispa ihop smeten till pannkakorna ägg, grädde, vatten, salt, smör och fiberhusken låt stå i och svälla i ca 5 Minutes medans smeten sväller strimla kålen och hacka svamp i små bitar, bryt ner grönkålen från stammen och sallads löken ska finhackas.

2

Tillsätt kålen, löken och smaksättningen i smeten. Värm en stekpanna med lite rapsolja tillsätt 1/3 av svampen i pannan och lite grönkål (detta brukar jag placera i mitten av pannan eftersom att smeten sedan ska hällas över svampen).

3

Häll smeten över svampen och använd stekspaden för att trycka in smeten så att pannkakan inte blir för tunn

4

Stek gyllenbrunt på ena sidan ca 2-3 min vänd försiktigt pannkakan med 2 st stekspadar och stek andra sidan gyllenbrun. Servera med chilimajonäs ,gärna rostade sesamfrön mer stekt svamp och grönkål

Ingredienser

Pankaka
 4 st Ägg
 2,50 dl Grädde
 ½ dl Vatten
 50 g Smält smör
 1,50 msk Fiberhusk
 ½ tsk Salt
 200 g Vitkål strimlad
 2 st Salladslök
 100 g Grönkål
Smaksättningen
 1,50 msk Soya
 1,50 msk Sesamolja
Övrigt
 200 g Svamp
 Chilimajonäs Att toppa med

Instruktioner

1

Blanda vispa ihop smeten till pannkakorna ägg, grädde, vatten, salt, smör och fiberhusken låt stå i och svälla i ca 5 Minutes medans smeten sväller strimla kålen och hacka svamp i små bitar, bryt ner grönkålen från stammen och sallads löken ska finhackas.

2

Tillsätt kålen, löken och smaksättningen i smeten. Värm en stekpanna med lite rapsolja tillsätt 1/3 av svampen i pannan och lite grönkål (detta brukar jag placera i mitten av pannan eftersom att smeten sedan ska hällas över svampen).

3

Häll smeten över svampen och använd stekspaden för att trycka in smeten så att pannkakan inte blir för tunn

4

Stek gyllenbrunt på ena sidan ca 2-3 min vänd försiktigt pannkakan med 2 st stekspadar och stek andra sidan gyllenbrun. Servera med chilimajonäs ,gärna rostade sesamfrön mer stekt svamp och grönkål

LCHF Okonomiyaki – japansk kålpannkaka
Ditt omdöme
Tryck på stjärnorna för att betygsätta receptet
[Total: 0 Average: 0]