SaveShare
Botten
 4,50 dl Mandelmjöl
 ½ tsk Fiberhusk
 1 tsk Bakpulver
 2 msk KanelMalen
 60 g Smör Rumsvarmt
 ½ dl Äggvita
 ¼ tsk Salt
 3 msk Sötning
Blåbärssylt
 400 g Blåbär
 3 msk Sötningsmedel
 1 msk kardemumma
Fyllning
 2,50 dl Grädde
 400 g Färskost
 2 tsk Kardemumma Malen
 2 msk Sötningsmedel
 1 msk Gelatinpulver
 ½ dl Vatten
 Blåbär För topping
Botten
1

Sätt ugnen på 180 gr, Ta fram smöret så att det blir rumstempererat, Blanda alla torra ingredienser en bunke tillsätt äggvitan och smöret och blanda degen väl.

2

Tryck ut degen i en fodrad springform ca 23 cm. och grädda botten i ca 20 minuter tills den har fått lite färg. Låt botten sedan svalna

Blåbärssylt
3

Koka blåbär tillsammans med sötning och kardemumma några minuter.Stäng av värmen och Mixa sylten slät .

Fyllning
4

Vispa grädden fluffigt.I en annan bunke Vispar du färskosten fluffigt Tillsammans med kardemumma,sötning.

5

Blanda Gelatinpulver tillsammans med vatten och låt småkoka tills det stelnar. Låt sedan gelatinet svalna något

6

Tillsätt den vispade grädden, blåbärssylten och gelatinet fortsätt vispa tills det har fått en tjockare konsistens.

7

Häll smeten ovanpå boten och bred ut den jämnt. placera i kylen i minst 1-2 timme före servering. Toppa med tinade blåbär

Har du lagat detta recept?

Tagga @lagatochklart på instagram och hashtagga det #lagatochklart

Ingredienser

Botten
 4,50 dl Mandelmjöl
 ½ tsk Fiberhusk
 1 tsk Bakpulver
 2 msk KanelMalen
 60 g Smör Rumsvarmt
 ½ dl Äggvita
 ¼ tsk Salt
 3 msk Sötning
Blåbärssylt
 400 g Blåbär
 3 msk Sötningsmedel
 1 msk kardemumma
Fyllning
 2,50 dl Grädde
 400 g Färskost
 2 tsk Kardemumma Malen
 2 msk Sötningsmedel
 1 msk Gelatinpulver
 ½ dl Vatten
 Blåbär För topping

Instruktioner

Botten
1

Sätt ugnen på 180 gr, Ta fram smöret så att det blir rumstempererat, Blanda alla torra ingredienser en bunke tillsätt äggvitan och smöret och blanda degen väl.

2

Tryck ut degen i en fodrad springform ca 23 cm. och grädda botten i ca 20 minuter tills den har fått lite färg. Låt botten sedan svalna

Blåbärssylt
3

Koka blåbär tillsammans med sötning och kardemumma några minuter.Stäng av värmen och Mixa sylten slät .

Fyllning
4

Vispa grädden fluffigt.I en annan bunke Vispar du färskosten fluffigt Tillsammans med kardemumma,sötning.

5

Blanda Gelatinpulver tillsammans med vatten och låt småkoka tills det stelnar. Låt sedan gelatinet svalna något

6

Tillsätt den vispade grädden, blåbärssylten och gelatinet fortsätt vispa tills det har fått en tjockare konsistens.

7

Häll smeten ovanpå boten och bred ut den jämnt. placera i kylen i minst 1-2 timme före servering. Toppa med tinade blåbär

LCHF-New york-blåbärsheesecake
Ditt omdöme
Tryck på stjärnorna för att betygsätta receptet
[Total: 0 Average: 0]