UPPDATERAT RECEPT 2020-07-15

SaveShare
Botten
 4 st Ägg
 ½ dl Smör smält
 0,50 dl Sötnigsmedel
 1 msk Kanel
 5 dl Mandelmjöl
 2 tsk Bakpulver
 1 msk färsk Ingefära Riven
 5 dl Morötter Finrivna
 1 dl Pecannötter Hackade
Glasyr
 200 gals Färskost
 0,50 dl Sötnigsmedel pulveriserat
 120 gals Smör Rumsvarmt
 2 msk Citron saft
 ½ st Citronskal
1

Sätt ugnen på 180 gr, vispa ägg,sötning och smält smör fluffigt med elvisp några minuter.

2

I en annan bunke blandar du alla torra ingredienser. Blanda ner dom torra ingredienser i äggsmeten och rör om väl.

3

Riv morötterna och Ingefära fint på ett rivjärn. Hacka nötterna fint och tillsätt sedan i smeten.

4

Häll i smeten i en rund form (diameter 23cm), Grädda kakan i 30 till 35 minuter.Känn med en provsticka i mitten. Om den är torr när du drar upp den, då är botten klar. Ta ut kakan och låt sedan svalna helt.

5

Vispa smör,citron juice + skal och sötningsmedel krämigt med elvisp. Vispa i färskosten,bred sedan över frostingen på kakan och låt stå i kyl i ca 20min

Ingredienser

Botten
 4 st Ägg
 ½ dl Smör smält
 0,50 dl Sötnigsmedel
 1 msk Kanel
 5 dl Mandelmjöl
 2 tsk Bakpulver
 1 msk färsk Ingefära Riven
 5 dl Morötter Finrivna
 1 dl Pecannötter Hackade
Glasyr
 200 gals Färskost
 0,50 dl Sötnigsmedel pulveriserat
 120 gals Smör Rumsvarmt
 2 msk Citron saft
 ½ st Citronskal

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 180 gr, vispa ägg,sötning och smält smör fluffigt med elvisp några minuter.

2

I en annan bunke blandar du alla torra ingredienser. Blanda ner dom torra ingredienser i äggsmeten och rör om väl.

3

Riv morötterna och Ingefära fint på ett rivjärn. Hacka nötterna fint och tillsätt sedan i smeten.

4

Häll i smeten i en rund form (diameter 23cm), Grädda kakan i 30 till 35 minuter.Känn med en provsticka i mitten. Om den är torr när du drar upp den, då är botten klar. Ta ut kakan och låt sedan svalna helt.

5

Vispa smör,citron juice + skal och sötningsmedel krämigt med elvisp. Vispa i färskosten,bred sedan över frostingen på kakan och låt stå i kyl i ca 20min

LCHF Morotskaka med citronfrosting
Ditt omdöme
Tryck på stjärnorna för att betygsätta receptet
[Total: 6 Average: 4]