SaveShare
Biskvibotten
 2 dl HasselnötsmjölEller malda hasselnötter
 2 st Äggvitor (spara en gula)
 2 msk Sötningsmedel
Chokladkräm
 150 g Rumsvarmt smör
 1 st Äggula
 0,80 dl Sötningsmedel Pulveriserat
 1,50 msk kakao
Chokladöverdrag
 80 g Mörk choklad ca 80 % kakao
1

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienserna med varandra. Platta ut cirklar av hasselnötssmeten på en plåt med bakplåtspapper (Ca 5-10 st biskvier).

2

Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter tills kakorna får fin färg. Låt dem svalna och börja med Smörkrämen.

3

Rör ihop smör, sötning,äggula och kakao med elvisp eller i en matberedare till en smidig kräm.

4

Bred krämen toppigt på biskvi bottnarnas undersida (eller lägg krämen i en spritspåse och spritsa toppigt på kakan). Låt fyllningen stelna i kylskåp innan biskvierna doppas i chokladen.

5

Smält chokladen, Doppa biskvierna i chokladen och låt stelna i kylskål (ett tips är att använda en bakpensel för att enklare täcka chokladen över biskiven)

Ingredienser

Biskvibotten
 2 dl HasselnötsmjölEller malda hasselnötter
 2 st Äggvitor (spara en gula)
 2 msk Sötningsmedel
Chokladkräm
 150 g Rumsvarmt smör
 1 st Äggula
 0,80 dl Sötningsmedel Pulveriserat
 1,50 msk kakao
Chokladöverdrag
 80 g Mörk choklad ca 80 % kakao

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienserna med varandra. Platta ut cirklar av hasselnötssmeten på en plåt med bakplåtspapper (Ca 5-10 st biskvier).

2

Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter tills kakorna får fin färg. Låt dem svalna och börja med Smörkrämen.

3

Rör ihop smör, sötning,äggula och kakao med elvisp eller i en matberedare till en smidig kräm.

4

Bred krämen toppigt på biskvi bottnarnas undersida (eller lägg krämen i en spritspåse och spritsa toppigt på kakan). Låt fyllningen stelna i kylskåp innan biskvierna doppas i chokladen.

5

Smält chokladen, Doppa biskvierna i chokladen och låt stelna i kylskål (ett tips är att använda en bakpensel för att enklare täcka chokladen över biskiven)

LCHF Hasselnötsbiskvier
Ditt omdöme
Tryck på stjärnorna för att betygsätta receptet
[Total: 0 Average: 0]