SaveShare
 200 g Mandelmjöl
 2 tsk Bakpulver
 1 msk Fiberhusk
 ½ tsk Salt
 2 tsk Oregano
 1 dl Soltorkadetomater
 3 st Äggvitor
 1 dl Grädde
 ½ dl Solroskärnor
Topping
 ½ dl Soltorkade tomater
 2 msk solroskärnor
 2 tsk oregano
 flingsalt
 Olivolja
1

Sätt ugnen på 200 grader, Blanda dom torra ingredienserna i en bunke väl

2

I en annan bunke vispar du äggvitorna fluffigt det tar några minuter.

3

Tillsätt grädden i dom torra ingredienserna och blanda väl, Blanda försiktigt ner äggvitan och tillsätt de torkade tomaterna blanda smeten väl.

4

Tryck ut smeten i en bakplåtsklädd form cirka 25 x 20 cm och toppa med soltorkade tomater, solroskärnor och oliver som du tycker in i smeten avsluta med att ringla över olivolja och strö över kryddorna på brödet.

5

Ställ In brödet i ugnen i 20-25 minuter eller tills brödet har fått fin färg och är färdiggräddat

Ingredienser

 200 g Mandelmjöl
 2 tsk Bakpulver
 1 msk Fiberhusk
 ½ tsk Salt
 2 tsk Oregano
 1 dl Soltorkadetomater
 3 st Äggvitor
 1 dl Grädde
 ½ dl Solroskärnor
Topping
 ½ dl Soltorkade tomater
 2 msk solroskärnor
 2 tsk oregano
 flingsalt
 Olivolja

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200 grader, Blanda dom torra ingredienserna i en bunke väl

2

I en annan bunke vispar du äggvitorna fluffigt det tar några minuter.

3

Tillsätt grädden i dom torra ingredienserna och blanda väl, Blanda försiktigt ner äggvitan och tillsätt de torkade tomaterna blanda smeten väl.

4

Tryck ut smeten i en bakplåtsklädd form cirka 25 x 20 cm och toppa med soltorkade tomater, solroskärnor och oliver som du tycker in i smeten avsluta med att ringla över olivolja och strö över kryddorna på brödet.

5

Ställ In brödet i ugnen i 20-25 minuter eller tills brödet har fått fin färg och är färdiggräddat

Lchf Focaccia
Ditt omdöme
Tryck på stjärnorna för att betygsätta receptet
[Total: 0 Average: 0]