SaveShare
Chokladdegen
 60 g Rumsvarmt smör
 4 msk Sötningsmedel pulveriserat
 1,50 msk Kakao
 1 Krm Vaniljpulver
 1,50 dl Mandelmjöl
 4 tsk Kokosmjöl
 2 Krm Arraksessens
Mandelmassa
 2 dl Mandelmjöl
 3 msk Sötningsmedel
 1 msk Vatten
 Karamellfärg
Dekoration
 30 g Mörk choklad
Chokladdegen
1

Blanda rumsvarmt smör med de torra ingredienserna och arbeta samman till en deg.

2

Forma degen till en jämn avlång längd med hjälp av plastfolie (du avgör längen själv hur stora dammsugare du vill ha ) Låt gärna vila i kylen medan mandelmassan görs.

Mandelmassa
3

Blanda ihop alla ingredienserna till mandelmassan ska bilda en boll låt stå kallt i några minuter.

4

Lägg mandelmassan på gladpack och kavla ut den tunt tunt. Tänk att mandelmassan måste kavlas långsmalt så att den kan täcka degrullen.

5

Ta bort gladpacken från degrullen och lägg den på mandelmassan. Med hjälp av gladpacken så för du mandelmassan mot degrullen och ser till att täcka den. Rulla mandelmassan så att den täcker degrullen och skär bort överflöd.

6

Plasta in rullen, tryck till den lite extra så att mandelmassan fäster mot degrullen. Lägg rullen kallt i kylen några få minuter.

Dekoration
7

Skär med vass kniv rullen i passande bitar. Smält chokladen och doppa bitarnas kanter i choklad. Låt stelna. Skall sedan Förvaras svalt.

Ingredienser

Chokladdegen
 60 g Rumsvarmt smör
 4 msk Sötningsmedel pulveriserat
 1,50 msk Kakao
 1 Krm Vaniljpulver
 1,50 dl Mandelmjöl
 4 tsk Kokosmjöl
 2 Krm Arraksessens
Mandelmassa
 2 dl Mandelmjöl
 3 msk Sötningsmedel
 1 msk Vatten
 Karamellfärg
Dekoration
 30 g Mörk choklad

Instruktioner

Chokladdegen
1

Blanda rumsvarmt smör med de torra ingredienserna och arbeta samman till en deg.

2

Forma degen till en jämn avlång längd med hjälp av plastfolie (du avgör längen själv hur stora dammsugare du vill ha ) Låt gärna vila i kylen medan mandelmassan görs.

Mandelmassa
3

Blanda ihop alla ingredienserna till mandelmassan ska bilda en boll låt stå kallt i några minuter.

4

Lägg mandelmassan på gladpack och kavla ut den tunt tunt. Tänk att mandelmassan måste kavlas långsmalt så att den kan täcka degrullen.

5

Ta bort gladpacken från degrullen och lägg den på mandelmassan. Med hjälp av gladpacken så för du mandelmassan mot degrullen och ser till att täcka den. Rulla mandelmassan så att den täcker degrullen och skär bort överflöd.

6

Plasta in rullen, tryck till den lite extra så att mandelmassan fäster mot degrullen. Lägg rullen kallt i kylen några få minuter.

Dekoration
7

Skär med vass kniv rullen i passande bitar. Smält chokladen och doppa bitarnas kanter i choklad. Låt stelna. Skall sedan Förvaras svalt.

LCHF dammsugare
Ditt omdöme
Tryck på stjärnorna för att betygsätta receptet
[Total: 0 Average: 0]