Sockerkakan
 1,50 dl Grekisk yoghurt
 150 g Smör
 5 st Ägg
 1 dl Sötning
 1 dl Mandlemjöl
 1 dl Kokosmjöl
 0,50 dl Pofiber
 1 msk Physulium husk (fiberhusk)
 2,50 tsk Bakpuklver
 1 ½ st Citron juice + zest
 1 tsk Vaniljpulver
 0,75 dl Vallmofrön
Fyllnig
 150 g Färskost
 2,50 msk citron juice
 3 msk Sötningsmedel gärna pulveriserat
 Vallmofrön att toppa med
1

Sätt ugnen på 180 grader under över värme, Vispa ägg och sötning fluffigt med elvisp ca 1-2 min, smält smöret och tillsätt det tillsammans med den grekiska yoghurten + skal och citron juice (släng inte resten av citronen spara den till toppningen av kakan)

2

Blanda de torra ingredienserna i en bunke tillsätt försiktigt i smeten och blanda jämt (använd gärna en sil för att slippa eventuella klumpar

3

Häll sedan ner smeten i en smord sockerkaksform (smör och pofiber ex) Grädda kakan i cirka 35 minuter eller tills den är fast och har fått fin färg.

Topping
4

Blanda färskost ,sötning och citron juice toppa över kakan när den HAR Svalnat! strö över lite extra vallmofrön

Ingredienser

Sockerkakan
 1,50 dl Grekisk yoghurt
 150 g Smör
 5 st Ägg
 1 dl Sötning
 1 dl Mandlemjöl
 1 dl Kokosmjöl
 0,50 dl Pofiber
 1 msk Physulium husk (fiberhusk)
 2,50 tsk Bakpuklver
 1 ½ st Citron juice + zest
 1 tsk Vaniljpulver
 0,75 dl Vallmofrön
Fyllnig
 150 g Färskost
 2,50 msk citron juice
 3 msk Sötningsmedel gärna pulveriserat
 Vallmofrön att toppa med

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 180 grader under över värme, Vispa ägg och sötning fluffigt med elvisp ca 1-2 min, smält smöret och tillsätt det tillsammans med den grekiska yoghurten + skal och citron juice (släng inte resten av citronen spara den till toppningen av kakan)

2

Blanda de torra ingredienserna i en bunke tillsätt försiktigt i smeten och blanda jämt (använd gärna en sil för att slippa eventuella klumpar

3

Häll sedan ner smeten i en smord sockerkaksform (smör och pofiber ex) Grädda kakan i cirka 35 minuter eller tills den är fast och har fått fin färg.

Topping
4

Blanda färskost ,sötning och citron juice toppa över kakan när den HAR Svalnat! strö över lite extra vallmofrön

LCHF Citron och vallmokaka
Ditt omdöme
Tryck på stjärnorna för att betygsätta receptet
[Total: 0 Average: 0]