SaveShare
Bounty botten
 20 g Smör
 2,50 dl Grädde
 2 msk sötningsmedel
 4 dl Kokosflingor
 1 msk Citron juice
 ½ st Skal från citron
Chokladöverdrag
 100 g Choklad hög kakaohalt (>80%)
1

Värm en tjockbottnad kastrull på medelhög värme , smält smöret tillsammans med sötning och grädden blanda ingredienserna väl.

2

Låt koka upp och koka ca 5-10 minuter. Koka på medelvärme så det bubblar ordentligt. Rör om lite då och då grädden ska tjockna och är färdig när den har reducerat något.

timer hittar du här 10 Minutes

3

Tillsätt kokosflingorna. Rör om så det blir väl blandat. låt kokosen svalna något tillsätt citron juicen och skalet

4

Rulla till bollar Ställ kylskåpskallt eller kallare och låt bollarna stelna I frysen tar det ca 30 minuter Doppa och täck bitarna i smält choklad och låt stelna ca 10 min i kylen eller ca 3 min i frysen.

Ingredienser

Bounty botten
 20 g Smör
 2,50 dl Grädde
 2 msk sötningsmedel
 4 dl Kokosflingor
 1 msk Citron juice
 ½ st Skal från citron
Chokladöverdrag
 100 g Choklad hög kakaohalt (>80%)

Instruktioner

1

Värm en tjockbottnad kastrull på medelhög värme , smält smöret tillsammans med sötning och grädden blanda ingredienserna väl.

2

Låt koka upp och koka ca 5-10 minuter. Koka på medelvärme så det bubblar ordentligt. Rör om lite då och då grädden ska tjockna och är färdig när den har reducerat något.

timer hittar du här 10 Minutes

3

Tillsätt kokosflingorna. Rör om så det blir väl blandat. låt kokosen svalna något tillsätt citron juicen och skalet

4

Rulla till bollar Ställ kylskåpskallt eller kallare och låt bollarna stelna I frysen tar det ca 30 minuter Doppa och täck bitarna i smält choklad och låt stelna ca 10 min i kylen eller ca 3 min i frysen.

LCHF Citron bounty
Ditt omdöme
Tryck på stjärnorna för att betygsätta receptet
[Total: 1 Average: 5]