LCHF Chokladrutor med kondenserad chokladkräm
Gör så här
-
1
Vispa upp äggen lätt i en bunke tillsätt smält smör och grädden. Tillsätt de torra ingredienserna och blanda till en jämn smet. Häll i en liten form med bakplåtspapper alt aluminiumform (utan papper) grädda på 175 grader tills den är fast ca 15 -17 min låt kakan svalna.
-
2
Koka upp grädden i en stekpanna tillsammans med sötningen ca 5 min på medelhög värme. Det ska bubbla ganska rejält tillsätt kakaon och kaffe och rör om med en visp väl låt sedan koka ytterligare 5-7 min eller tills det tjocknar.
-
3
Stäng av värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den har smält. Låt krämen svalna något innan du toppar den jämt över chokladkakan och placerar i kylen ca 10-20 min . (gör gärna några hål i kakan innan du häller på krämen)
-
4
Skär i valfri storlek på bitar ca 5-10 st
Chokladkrämen