LCHF Chokladrutor med kondenserad chokladkräm

Publicerad 2021-05-05
Uppdaterad 2023-05-10
1
Chokladrutor toppade med god kondenserad chokladkräm, hur lyxigt låter inte det? denna dessert måste just du testa. Den görs väldigt enkelt som alla mina recept vanligtvis gör men kakan smakar ändå som en symfoni i munnen. Detta recept görs även helt mandelfritt för att du som är nötallergiker också ska kunna njuta av något gott lchf vänligt
Ingredienser 12
Svårighet: Lätt
35 min

Ingredienser

3 Portioner

Chokladkakan

Chokladkräm

Gör så här

 1. 1

  Vispa upp äggen lätt i en bunke tillsätt smält smör och grädden. Tillsätt de torra ingredienserna och blanda till en jämn smet. Häll i en liten form med bakplåtspapper alt aluminiumform (utan papper) grädda på 175 grader tills den är fast ca 15 -17 min låt kakan svalna.

 2. Chokladkrämen

 3. 2

  Koka upp grädden i en stekpanna tillsammans med sötningen ca 5 min på medelhög värme. Det ska bubbla ganska rejält tillsätt kakaon och kaffe och rör om med en visp väl låt sedan koka ytterligare 5-7 min eller tills det tjocknar.

 4. 3

  Stäng av värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den har smält. Låt krämen svalna något innan du toppar den jämt över chokladkakan och placerar i kylen ca 10-20 min . (gör gärna några hål i kakan innan du häller på krämen)

 5. 4

  Skär i valfri storlek på bitar ca 5-10 st

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar