SaveShare
Näringsinnehåll

Portioner 20


Mängd per portion
% dagligt värde *
Totalt fett 25g39%
Total kolhydrat 2.3g1%
Kostfiber 2.7g11%
Protein 3.8g8%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.

Browniesmet
 3 st Ägg
 50 g Mörkchoklad
 50 g Mandelmjöl 1 dl mandelmjöl = 50 g
 170 g Smör
 40 g Kakao 1 dl kakao = 40 g
 0,60 dl Sötningsmedel Jag använder sukrin
 1 tsk Bakpulver
 ½ stick Salt
Chokladbollssmet
 300 g SmörRumsvarmt
 1 dl Sötnigsmedel
 3 dl Riven Kokos
 1,50 dl Mandelmjöl
 2 msk Kakao
 1,50 msk kaffe
 0,50 dl Riven kokos Att strö över
1

Sätt ugnen på 175 gr, Smält smör och choklad i ett vattenbad,

2

Vispa äggen fluffigt med elvisp i några minuter. Tillsätt smör och choklad blandningen i äggsmeten och vispa några minuter till då ska smör och chokladen ha blandats väl i äggsmeten.

3

Blanda dom torra ingredienserna i en bunke , rör försiktigt i dom torra ingredienserna i äggsmeten tills smeten är väl blandad.

4

Häll smeten i en bakplåtsklädd form ställ in ugnen i cirka 15-20 minuter (jag tycker 17 minuter blir bäst) Låt kakan sedan svalna,

Glasyr
5

Blanda ihop samtliga ingredienser till en jämn och fin smet

6

Bre på chokladbolls glasyren toppa med kokos placera i kylen tills servering. .

 

Har du lagat detta receptet?

Tagga @lagatochklart på instagram och hashtagga det #lagatochklart

 

Ingredienser

Browniesmet
 3 st Ägg
 50 g Mörkchoklad
 50 g Mandelmjöl 1 dl mandelmjöl = 50 g
 170 g Smör
 40 g Kakao 1 dl kakao = 40 g
 0,60 dl Sötningsmedel Jag använder sukrin
 1 tsk Bakpulver
 ½ stick Salt
Chokladbollssmet
 300 g SmörRumsvarmt
 1 dl Sötnigsmedel
 3 dl Riven Kokos
 1,50 dl Mandelmjöl
 2 msk Kakao
 1,50 msk kaffe
 0,50 dl Riven kokos Att strö över

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 175 gr, Smält smör och choklad i ett vattenbad,

2

Vispa äggen fluffigt med elvisp i några minuter. Tillsätt smör och choklad blandningen i äggsmeten och vispa några minuter till då ska smör och chokladen ha blandats väl i äggsmeten.

3

Blanda dom torra ingredienserna i en bunke , rör försiktigt i dom torra ingredienserna i äggsmeten tills smeten är väl blandad.

4

Häll smeten i en bakplåtsklädd form ställ in ugnen i cirka 15-20 minuter (jag tycker 17 minuter blir bäst) Låt kakan sedan svalna,

Glasyr
5

Blanda ihop samtliga ingredienser till en jämn och fin smet

6

Bre på chokladbolls glasyren toppa med kokos placera i kylen tills servering. .

Chokladbolls Brownies
Ditt omdöme
Tryck på stjärnorna för att betygsätta receptet
[Total: 1 Average: 4]