SaveShare
 600 g Stora Räckor
 1 st Lök
 1 dl Ajvar mild
 1 dl Matlagningsvin
 4 dl Grädde
 100 g Parmesan Riven
 Basilika Färsk
 Salt och peppar
1

Hetta upp en stekpanna och stek räkorna några minuter tills mjuknar något.Lägg räkorna åt sidan.

2

Hacka lök och vitlök fint, stek sedan i en varm stekpanna med olja tills löken mjuknar. Tillsätt Ajvar och kryddor och fräs i några minuter.

3

Tillsätt matlagningsvin och grädde låt sedan koka i cirka 5-10 min. tillsätt basilika, räkorna, parmesanost och kryddorna låt sjuda några få minuter. Smaka av med eventuellt mer kryddor om det behövs.

Timer finns här: 5 Minutes

Har du lagat detta recept?

Tagga @lagatochklart på instagram och hashtagga det #lagatochklart

Ingredienser

 600 g Stora Räckor
 1 st Lök
 1 dl Ajvar mild
 1 dl Matlagningsvin
 4 dl Grädde
 100 g Parmesan Riven
 Basilika Färsk
 Salt och peppar

Instruktioner

1

Hetta upp en stekpanna och stek räkorna några minuter tills mjuknar något.Lägg räkorna åt sidan.

2

Hacka lök och vitlök fint, stek sedan i en varm stekpanna med olja tills löken mjuknar. Tillsätt Ajvar och kryddor och fräs i några minuter.

3

Tillsätt matlagningsvin och grädde låt sedan koka i cirka 5-10 min. tillsätt basilika, räkorna, parmesanost och kryddorna låt sjuda några få minuter. Smaka av med eventuellt mer kryddor om det behövs.

Timer finns här: 5 Minutes

Krämiga parmesan räkor
Ditt omdöme
Tryck på stjärnorna för att betygsätta receptet
[Total: 0 Average: 0]