SaveShare

Tips:

  • Använd en tång för att enklare panera räkorna och du slipper att skålarna får varandras innehåll = Häll upp lite av ingredienserna på en gång eftersom att rivna kokosen blir fuktig.
  • Smaksätt kokosmjölet med dem kryddor du har hemma eller du tycker om utöver vad som står angivet i receptet
  • Spara stjärten på räkan för att enklare kunna äta dem eftersom att mycket förvinner om den tas bort 
  • Servera räkorna med sockerfri Chilisås eller majonnäs på minuten
Skål/tallrik 1
 0,75 dl Kokosmjöl
 1 tsk Paprika pulver
 1 tsk Lökpulver
Skål/tallrik 3
 100 g Riven kokos
 2 st Ägg
Skål/tallrik 2
 1 msk Vatten
Övrigt
 300 g Stora Räkor
1

Tina räkorna ! Ta bort överflödig vätska från räkorna

2

Blanda kokosmjölet i en skål tillsammans med kryddorna och en skål med vatten +ägg och till sist en tallrik med riven kokos .

3

Doppa räkorna FÖRST i kokosmjölet SEN i äggen och till sist I den rivna kokosen. Lägg räkorna på en bakplåtsklädd plåt Upprepa processen tills alla räkor är panerade.

4

Sätt in i ugnen på 220-230 grader tills de har fått fin färg ca 7-10 min per sida så efter tio min vänder du räkorna och kör 7-10 min till. Tills den andra sidan har fått fin färg.

Ingredienser

Skål/tallrik 1
 0,75 dl Kokosmjöl
 1 tsk Paprika pulver
 1 tsk Lökpulver
Skål/tallrik 3
 100 g Riven kokos
 2 st Ägg
Skål/tallrik 2
 1 msk Vatten
Övrigt
 300 g Stora Räkor

Instruktioner

1

Tina räkorna ! Ta bort överflödig vätska från räkorna

2

Blanda kokosmjölet i en skål tillsammans med kryddorna och en skål med vatten +ägg och till sist en tallrik med riven kokos .

3

Doppa räkorna FÖRST i kokosmjölet SEN i äggen och till sist I den rivna kokosen. Lägg räkorna på en bakplåtsklädd plåt Upprepa processen tills alla räkor är panerade.

4

Sätt in i ugnen på 220-230 grader tills de har fått fin färg ca 7-10 min per sida så efter tio min vänder du räkorna och kör 7-10 min till. Tills den andra sidan har fått fin färg.

Kokospanerade räkor
Ditt omdöme
Tryck på stjärnorna för att betygsätta receptet
[Total: 1 Average: 5]