Kladdkaka med kanelfyllning
Gör så här
-
1
Sätt ugnen på 175 grader över under värme.
-
2
Smält smör i en kastrull när smöret har smält helt sänker du värmen och tillsätter chokladen så att den inte bränns vid. Ställ åt sidan och låt svalna något när chokladen har smält helt.
-
3
Knäck ner äggen i en bunke och tillsätt sötningsmedlet. Vispa ihop så det blir riktigt fluffigt ca 2-3 min.
-
4
Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner det jämt i smeten. Rör till sist ner chokladen blanda väl så att chokladen fördelar sig jämt i smeten.
-
5
Häll smeten i en smord springform( ca 24 cm) eller täck formen med bakplåtspapper. Gör kanelfyllnigen (instruktioner i steg 8) som du sedan klickar i choklad smeten, så att det täcker hela kladdkakan.
-
7
Ställ in kakan i mitten av ugnen i 17-18 minuter och ta sedan ut den och låt den svalna. Den kan se lite lös ut, men efter ett tag blir den fastare. Jag gör helst min kladdkaka kvällen innan så att den för stå över natten i kylen och gotta till sig.
-
8
Vispa ihop kylskåpskallt smör ,sötningsmedel, färskost och kanel till en fluffig kräm.
Kanelfyllnigen