Utskriftsalternativ:

Kanel och citron cheesecake

Kanel botten
 4,50 dl Mandelmjöl
 ½ tsk Fiberhusk
 1 tsk Bakpulver
 2 msk Kanel
 3 msk Sötningsmedel
 60 g Smör
 ½ dl Äggvita
 ¼ tsk Salt
Fyllning
 2 dl Grädde
 400 g Färskost
 ½ dl Sötningsmedel
 1 msk Gelatin Pulveriserat
 ½ dl Vatten
 ½ st Citronskal
 ½ st Citronsaft
Botten
1

Sätt ugnen på 180 gr, Ta fram smöret så att det blir rumstempererat, Blanda alla torra ingredienser en bunke tillsätt äggvitan och smöret och blanda degen väl.

2

Tryck ut degen i en fodrad springform ca 23 cm. och grädda botten i ca 20 minuter tills den har fått lite färg. Låt botten sedan svalna

Fyllning
3

Blanda Gelatinpulver tillsammans med vatten och låt småkoka tills det stelnar. Låt sedan gelatinet svalna

4

Vispa grädden fluffigt tillsätt färskosten,citron citronskal och vispa väl. Tillsätt gelatinet och fortsätt vispa tills det har fått en tjockare konsistens.

5

Häll smeten ovanpå boten och bred ut den jämnt. placera i kylen i minst 1 timme före servering

Näringsinnehåll

Portioner 0

Recept från Lagat och Klart