SaveShare
 1 kg Blandfärs
 1 kg Vitkål Riven (strimlad )
 Smör För stekning
 3 dl Grädde
 2 st Ägg
 250 g Keso
 1,50 msk Lökpulver
 1 tsk Salt
 1 tsk Vitpeppar
 5 dl VattenKokande
 1 st Köttbuljong
Sås
 3 dl Spad från kålpuddingen
 4 dl Grädde
 1 msk SoyaGlutenfri
 1 msk Kalvfond
 Salt och peppar Efter behov
1

Sätt ugnen på 175-200 grader. Börja med att blanda köttfärs, grädde, ägg och keso i en stor bunke. Krydda med lökpulver, örtsalt och vitpeppar.

2

Stek den strimlade vitkålen i smör i en stor stekpanna, Den ska vara mjuk och få fin färg det tar några minuter.

3

Blanda ihop färssmet och den stekta kålen. Bred ut allt jämnt i en långpanna och skär färsen i portionsbitar.

4

Koka upp vatten och blanda ut köttbuljongtärningen Häll buljongen över kålpuddingen. När du har gjort momentet ser ut som om puddingen flyter i buljong, men vätskan kokar in i kålpuddingen.

5

Grädda i 175-200 graders ugn i ca 45 minuter.

6

När puddingen gått i ca 30 minuter tar du ur 3 dl av buljongen från puddingen (ställ sedan in puddingen ytterligare ca 15-20 minuter) och koka ihop buljongen tillsammans med grädden. Den ska reducera till ungefär hälften och kryddas med salt, peppar och soja och kalv/ox fond.

7

Servera kålpuddingen tillsammans med gräddsås och sockerfri lingonsylt.

Ingredienser

 1 kg Blandfärs
 1 kg Vitkål Riven (strimlad )
 Smör För stekning
 3 dl Grädde
 2 st Ägg
 250 g Keso
 1,50 msk Lökpulver
 1 tsk Salt
 1 tsk Vitpeppar
 5 dl VattenKokande
 1 st Köttbuljong
Sås
 3 dl Spad från kålpuddingen
 4 dl Grädde
 1 msk SoyaGlutenfri
 1 msk Kalvfond
 Salt och peppar Efter behov

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 175-200 grader. Börja med att blanda köttfärs, grädde, ägg och keso i en stor bunke. Krydda med lökpulver, örtsalt och vitpeppar.

2

Stek den strimlade vitkålen i smör i en stor stekpanna, Den ska vara mjuk och få fin färg det tar några minuter.

3

Blanda ihop färssmet och den stekta kålen. Bred ut allt jämnt i en långpanna och skär färsen i portionsbitar.

4

Koka upp vatten och blanda ut köttbuljongtärningen Häll buljongen över kålpuddingen. När du har gjort momentet ser ut som om puddingen flyter i buljong, men vätskan kokar in i kålpuddingen.

5

Grädda i 175-200 graders ugn i ca 45 minuter.

6

När puddingen gått i ca 30 minuter tar du ur 3 dl av buljongen från puddingen (ställ sedan in puddingen ytterligare ca 15-20 minuter) och koka ihop buljongen tillsammans med grädden. Den ska reducera till ungefär hälften och kryddas med salt, peppar och soja och kalv/ox fond.

7

Servera kålpuddingen tillsammans med gräddsås och sockerfri lingonsylt.

Kålpudding
Ditt omdöme
Tryck på stjärnorna för att betygsätta receptet
[Total: 0 Average: 0]