Sätt ugnen på 175-200 grader. Börja med att blanda köttfärs, grädde, ägg och keso i en stor bunke. Krydda med lökpulver, örtsalt och vitpeppar.
Stek den strimlade vitkålen i smör i en stor stekpanna, Den ska vara mjuk och få fin färg det tar några minuter.
Blanda ihop färssmet och den stekta kålen. Bred ut allt jämnt i en långpanna och skär färsen i portionsbitar.
Koka upp vatten och blanda ut köttbuljongtärningen Häll buljongen över kålpuddingen. När du har gjort momentet ser ut som om puddingen flyter i buljong, men vätskan kokar in i kålpuddingen.
Grädda i 175-200 graders ugn i ca 45 minuter.
När puddingen gått i ca 30 minuter tar du ur 3 dl av buljongen från puddingen (ställ sedan in puddingen ytterligare ca 15-20 minuter) och koka ihop buljongen tillsammans med grädden. Den ska reducera till ungefär hälften och kryddas med salt, peppar och soja och kalv/ox fond.
Servera kålpuddingen tillsammans med gräddsås och sockerfri lingonsylt.
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 175-200 grader. Börja med att blanda köttfärs, grädde, ägg och keso i en stor bunke. Krydda med lökpulver, örtsalt och vitpeppar.
Stek den strimlade vitkålen i smör i en stor stekpanna, Den ska vara mjuk och få fin färg det tar några minuter.
Blanda ihop färssmet och den stekta kålen. Bred ut allt jämnt i en långpanna och skär färsen i portionsbitar.
Koka upp vatten och blanda ut köttbuljongtärningen Häll buljongen över kålpuddingen. När du har gjort momentet ser ut som om puddingen flyter i buljong, men vätskan kokar in i kålpuddingen.
Grädda i 175-200 graders ugn i ca 45 minuter.
När puddingen gått i ca 30 minuter tar du ur 3 dl av buljongen från puddingen (ställ sedan in puddingen ytterligare ca 15-20 minuter) och koka ihop buljongen tillsammans med grädden. Den ska reducera till ungefär hälften och kryddas med salt, peppar och soja och kalv/ox fond.
Servera kålpuddingen tillsammans med gräddsås och sockerfri lingonsylt.