SaveShare
Näringsinnehåll

Portioner 25


Botten
 4 dl Mandelmjöl
 2 Äggvita Spara gulorna
 2 msk Sötningsmedel Jag använder sukrin
Citronsmörkräm
 4 msk Citronjuice
 1 dl Sötningsmedel pulveriserat Söta efter behov
 250 g Rumsvarmt smör
 2 äggulor Använd ägggulorna som du sparat
 1 citronskal Lime funkar även bra
Chokladöverdrag
 200 g mörk choklad 80 %
 2 tsk neutral olja Jag använder rapsolja
Botten
1

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienserna väl med varandra.

2

Bred ut smeten jämnt på ett bakplåtspapper (mät gärna ut 20x30 cm.)

3

Grädda botten i mitten av ugnen i 175°C i ca 15 Minutes tills den fått fin färg och blivit genomgräddad. Låt svalna helt.

Citronsmörkräm
4

Riv skalet av citronen . Rör ihop smör, sötning,äggula och citronsaft med elvisp eller i en matberedare till en smidig kräm. Vänd ner citronskalet.

5

Vänd biskvibotten upp och ner innan du brer på fyllningen så kladdar inte biskvierna fast senare.

6

Bred fyllningen i ett jämnt lager på biskvibotten som måste vara helt avsvalnad Annars smälter krämen, Låt fyllningen svalna något i kylskåp cirka 20 min

Chokladöverdrag
7

Bryt chokladen till toppingen i bitar och lägg i en kastrull. Tillsätt oljan. Värm på svag värme. När drygt hälften smält. Tag bort kastrullen från värmen och rör om tills all choklad smält. Låt stå och svalna, Bred ut på chokladen ovanpå fyllningen. Ställ kallt tills chokladen stelnat.

8

Skär i rutor med en vass kniv. Klart!

 

Ingredienser

Botten
 4 dl Mandelmjöl
 2 Äggvita Spara gulorna
 2 msk Sötningsmedel Jag använder sukrin
Citronsmörkräm
 4 msk Citronjuice
 1 dl Sötningsmedel pulveriserat Söta efter behov
 250 g Rumsvarmt smör
 2 äggulor Använd ägggulorna som du sparat
 1 citronskal Lime funkar även bra
Chokladöverdrag
 200 g mörk choklad 80 %
 2 tsk neutral olja Jag använder rapsolja

Instruktioner

Botten
1

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienserna väl med varandra.

2

Bred ut smeten jämnt på ett bakplåtspapper (mät gärna ut 20x30 cm.)

3

Grädda botten i mitten av ugnen i 175°C i ca 15 Minutes tills den fått fin färg och blivit genomgräddad. Låt svalna helt.

Citronsmörkräm
4

Riv skalet av citronen . Rör ihop smör, sötning,äggula och citronsaft med elvisp eller i en matberedare till en smidig kräm. Vänd ner citronskalet.

5

Vänd biskvibotten upp och ner innan du brer på fyllningen så kladdar inte biskvierna fast senare.

6

Bred fyllningen i ett jämnt lager på biskvibotten som måste vara helt avsvalnad Annars smälter krämen, Låt fyllningen svalna något i kylskåp cirka 20 min

Chokladöverdrag
7

Bryt chokladen till toppingen i bitar och lägg i en kastrull. Tillsätt oljan. Värm på svag värme. När drygt hälften smält. Tag bort kastrullen från värmen och rör om tills all choklad smält. Låt stå och svalna, Bred ut på chokladen ovanpå fyllningen. Ställ kallt tills chokladen stelnat.

8

Skär i rutor med en vass kniv. Klart!

Citronbiskvier i långpanna
Ditt omdöme
Tryck på stjärnorna för att betygsätta receptet
[Total: 2 Average: 5]