SaveShare
 100 g Mörk choklad
 2,50 dl Grädde
 1 msk Sötningsmedel Valfritt
Smaksättningar
 Kaffe
Hasselnöts toppning
 2 dl Hasselnötter
 2 msk Smält smör
 1 msk Sötningsmedel
1

Smält chokladen över vattenbad, låt svalna något. Vispa grädden ganska löst.

2

Rör ner halva mängden av chokladen i grädden. Rör ordentligt. Rör sedan ner det sista av chokladen, Rör till en jämn mousse-smet. Portionera i glas, muggar eller andra fina efterrättsskålar.

3

Blanda ihop hasselnötsmjölet tillsammans med det smälta smöret och sötningen. Smula över moussen ställ i kylen ca 30 min före servering

Ingredienser

 100 g Mörk choklad
 2,50 dl Grädde
 1 msk Sötningsmedel Valfritt
Smaksättningar
 Kaffe
Hasselnöts toppning
 2 dl Hasselnötter
 2 msk Smält smör
 1 msk Sötningsmedel

Instruktioner

1

Smält chokladen över vattenbad, låt svalna något. Vispa grädden ganska löst.

2

Rör ner halva mängden av chokladen i grädden. Rör ordentligt. Rör sedan ner det sista av chokladen, Rör till en jämn mousse-smet. Portionera i glas, muggar eller andra fina efterrättsskålar.

3

Blanda ihop hasselnötsmjölet tillsammans med det smälta smöret och sötningen. Smula över moussen ställ i kylen ca 30 min före servering

Chokladmousse Utan ägg + endast 2 ingredienser
Ditt omdöme
Tryck på stjärnorna för att betygsätta receptet
[Total: 0 Average: 0]