SaveShare
Nötter
 1 dl Valnötter
 2 dl Pecanötter
 1,50 dl mandelspån
Kola
 50 g Smör
 2 msk Sukrin gold
 2 msk Sötningsmedel Icas sötsrö eller nicks
 1 dl Grädde
 100 g Mörk Choklad 75%
Topping
 80 g Mörk Choklad 75%
1

Sprid ut alla nötter på en plåt och rosta dem till de har fått fin färg eller ca 10 min på 200 gr

2

Smält smör och sötning i en kastrull på medelhög låt små koka något Tillsätt grädden och låt koka på medelhög värme tills konsistensen tjocknat det tar upp till 10 min.

3

Smält 100 g choklad och tillsätt i kolan blanda ner nötterna och rör om väl.

4

Lägg bakplåtspapper i en form ca 15x20 cm (för 10-20 st). Bred ut smeten och toppa med ca 80 gram smält choklad som du häller jämn över nötterna låt stelna i kylskåp.

5

När chokladen har stelnat, skär i bitar/ rutor

Ingredienser

Nötter
 1 dl Valnötter
 2 dl Pecanötter
 1,50 dl mandelspån
Kola
 50 g Smör
 2 msk Sukrin gold
 2 msk Sötningsmedel Icas sötsrö eller nicks
 1 dl Grädde
 100 g Mörk Choklad 75%
Topping
 80 g Mörk Choklad 75%

Instruktioner

1

Sprid ut alla nötter på en plåt och rosta dem till de har fått fin färg eller ca 10 min på 200 gr

2

Smält smör och sötning i en kastrull på medelhög låt små koka något Tillsätt grädden och låt koka på medelhög värme tills konsistensen tjocknat det tar upp till 10 min.

3

Smält 100 g choklad och tillsätt i kolan blanda ner nötterna och rör om väl.

4

Lägg bakplåtspapper i en form ca 15x20 cm (för 10-20 st). Bred ut smeten och toppa med ca 80 gram smält choklad som du häller jämn över nötterna låt stelna i kylskåp.

5

När chokladen har stelnat, skär i bitar/ rutor

Chokladbräck med nötter
Ditt omdöme
Tryck på stjärnorna för att betygsätta receptet
[Total: 2 Average: 3]