SaveShare
 8 dl Blomkål Riven
 250 g Portabellosvamp eller annan valfri sort
 2 st Vitlöksklyftor
 3 tsk Paprikapulver
 2 tsk Lökpulver
 1 st Purjolök + 1/4 del av blasten
 1 tsk Gurkmeja
 1 tsk Sambal oelek
 Salt och peppar efter behov
1

Börja med att hacka purjolöken och svampen i mindre bitar använd gärna ¼ av blasten från purjolöken för god smak. Finhacka eller pressa vitlöken stek hacket tillsammans med alla kryddor i en stekpanna till grönsakerna har mjuknat och har fått fin färg ca 5 minuter.

2

Riv sedan blomkålen på den grövre sidan av rivjärnet det ska motsvara ca 8 dl blomkål blir det mer gör det inget. Tillsätt i pannan och stek ytterligare 4-5 minuter tills blomkålen mjuknar. Tillsätt resterande ingredienser låt puttra ihop ca 10-15 minuter (detta är ett prefekt tillfälle att tillsätta räkor och du vill ha en mer mättsam risotto ) Smaksätt gärna med andra kryddor du tycker om

Ingredienser

 8 dl Blomkål Riven
 250 g Portabellosvamp eller annan valfri sort
 2 st Vitlöksklyftor
 3 tsk Paprikapulver
 2 tsk Lökpulver
 1 st Purjolök + 1/4 del av blasten
 1 tsk Gurkmeja
 1 tsk Sambal oelek
 Salt och peppar efter behov

Instruktioner

1

Börja med att hacka purjolöken och svampen i mindre bitar använd gärna ¼ av blasten från purjolöken för god smak. Finhacka eller pressa vitlöken stek hacket tillsammans med alla kryddor i en stekpanna till grönsakerna har mjuknat och har fått fin färg ca 5 minuter.

2

Riv sedan blomkålen på den grövre sidan av rivjärnet det ska motsvara ca 8 dl blomkål blir det mer gör det inget. Tillsätt i pannan och stek ytterligare 4-5 minuter tills blomkålen mjuknar. Tillsätt resterande ingredienser låt puttra ihop ca 10-15 minuter (detta är ett prefekt tillfälle att tillsätta räkor och du vill ha en mer mättsam risotto ) Smaksätt gärna med andra kryddor du tycker om

Blomkålsrisotto
Ditt omdöme
Tryck på stjärnorna för att betygsätta receptet
[Total: 0 Average: 0]