Asiatisk Lövbiffsgryta

Publicerad 2020-08-01
Uppdaterad 2023-05-10
1
God lövbiffsgryta med asiatiska smaker där köttet blir mörare ju längre du kokar. Använd gärna de grönsaker som du har hemma till denna gryta. För att göra receptet mejerifritt använder du kokosmjölk/kokosgrädde istället för vispgrädde. För dig som äter lågkolhydratkost så passar shiritakinudlar jättebra som tillbehör till denna gryta.
Ingredienser 13
Svårighet: Medel
60 min

Ingredienser

6 Portioner

Gör så här

  1. 1

    Strimla köttet tunt och värm upp en stekpanna. Tillsätt en klick smör och lägg i hälften av köttet. Stek det på hög värme under omrörning. Krydda med salt och peppar.

  2. 2

    Flytta över köttet på en tallrik när det har fått stekyta. Stek resten av köttet. Stek finhackad lök, svamp och vitlök tills det har fått fin färg. Dela bacon i mindre bitar och stek tillsammans med löken tills baconet har fått fin färg.

  3. 3

    Häll tillbaka allt kött. Tillsätt grädde, sesamolja och soja. Låt sjuda på medelhög värme i cirka 20-30 minuter. Tillsätt sedan resterande ingredienser och låt koka ytterligare 10-15 minuter.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar