Sockerfri Rabarberkompott

Publicerad 2023-06-07
Uppdaterad 2023-06-12
7
Sockerfri rabarberkompott som görs väldigt enkelt smaksätt med kardemumma och vanilj kompotten passar så bra att ha till cheesecake i glas. Receptet kan sötas efter ditt behov genom att tillsätta mer eller mindre sötning i receptet.
Ingredienser 5
Svårighet: Lätt
14 min

Ingredienser

4 Portioner

Gör så här

  1. 1

    Skala och skölj rabarbern.

  2. 2

    Dela en vaniljstång och skrapa ut fröna med en sked.

  3. 3

    Hacka rabarberna i mindre bitar, cirka 2 cm. Tillsätt dem i kastrullen tillsammans med de övriga ingredienserna och låt koka på medelhög värme tills rabarbern mjuknar, ungefär 5-10 minuter.

  4. 4

    Låt svalna och häll upp i en valfri burk. Håller i cirka 3-4 dagar eller upp till 1 vecka.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar