FörfattareAndreas Domeij
SvårighetsgradNybörjare

Något som jag verkligen älskar är lemoncurld, den här syrliga och magiskt krämiga lemon curden passar utmärkt som fyllning i tårtor och kakor. Curden görs enkelt utan socker fast smakar så gott man känner igen bismak av sötningsmedelt.

TweetSparaDela med sigDela med sigBigOven

Portioner 4 portioner
Förberedelsetid10 minuterTillagningstid5 minuterTotal tid15 minuter

1

1. Skala skal från 2–3 stycken citroner, Pressa ner saften från citronerna tillsammans med skalen, sötningen och smöret. Koka upp och låt det hela sjuda ett par minuter.

2

Ta bort kastrullen från värmen Vispa ihop ägg och gulor i en bunke lätt, tillsätt i äggsmeten och låt koka på svag värme och rör under konstant omrörning tills curden har tjocknat. Låt svalna

Kategori

Ingredienser

Instruktioner

1

1. Skala skal från 2–3 stycken citroner, Pressa ner saften från citronerna tillsammans med skalen, sötningen och smöret. Koka upp och låt det hela sjuda ett par minuter.

2

Ta bort kastrullen från värmen Vispa ihop ägg och gulor i en bunke lätt, tillsätt i äggsmeten och låt koka på svag värme och rör under konstant omrörning tills curden har tjocknat. Låt svalna

Sockerfri lemon curd
Ditt omdöme
Tryck på stjärnorna för att betygsätta receptet
[Total: 0 Average: 0]