FörfattareLagat och klart
SvårighetsgradNybörjare

Jag tipsa om denna grekiska Shrimp Saganaki med en liten touch av hetta. Såsen är gräddbaserad. Ett enkelt men riktigt gott recept som funkar både till vardag och lite mer festliga tillfällen

Följ gärna min Instagram för mer inspiration 

 

TweetSparaDela med sigDela med sigBigOven

Portioner 4 portioner
Förberedelsetid10 minuterTillagningstid25 minuterTotal tid35 minuter

1

Sätt ugnen på 220 grader. Hetta upp oljan i en kastrull. Tillsätt lök och vitlök och stek tills den mjuknat, cirka 5 minuter.

2

Rör ner tomatsåsen,oregano, vin, grädde,chili,fiskfond och soja. Sjud såsen i 10 min på låg värme.

3

Smaka av med salt och peppar. Ta bort från värmen. Häll i ugnsfast form, lägg i räkorna och toppa med osten som du river eller smular ner Gratinera i 15 minuter.

Ingredienser

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 220 grader. Hetta upp oljan i en kastrull. Tillsätt lök och vitlök och stek tills den mjuknat, cirka 5 minuter.

2

Rör ner tomatsåsen,oregano, vin, grädde,chili,fiskfond och soja. Sjud såsen i 10 min på låg värme.

3

Smaka av med salt och peppar. Ta bort från värmen. Häll i ugnsfast form, lägg i räkorna och toppa med osten som du river eller smular ner Gratinera i 15 minuter.

Shrimp Saganaki
Ditt omdöme
Tryck på stjärnorna för att betygsätta receptet
[Total: 0 Average: 0]