FörfattareAndreas Domeij
betygSvårighet Enkel

Jag tipsa om denna grekiska Shrimp Saganaki med en liten touch av hetta. Såsen är gräddbaserad. Ett enkelt men riktigt gott recept som funkar både till vardag och lite mer festliga tillfällen

TweetSparaDelaDelaBigOven

Mängd 4 portioner
Förberedelsedags10 minuterTillagningstid25 minuterTotal tid35 minuter

1

Sätt ugnen på 220 grader. Hetta upp oljan i en kastrull. Tillsätt lök och vitlök och stek tills den mjuknat, cirka 5 minuter.

2

Rör ner tomatsåsen,oregano, vin, grädde,chili,fiskfond och soja. Sjud såsen i 10 min på låg värme.

3

Smaka av med salt och peppar. Ta bort från värmen. Häll i ugnsfast form, lägg i räkorna och toppa med osten som du river eller smular ner Gratinera i 15 minuter.

Ingredients

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 220 grader. Hetta upp oljan i en kastrull. Tillsätt lök och vitlök och stek tills den mjuknat, cirka 5 minuter.

2

Rör ner tomatsåsen,oregano, vin, grädde,chili,fiskfond och soja. Sjud såsen i 10 min på låg värme.

3

Smaka av med salt och peppar. Ta bort från värmen. Häll i ugnsfast form, lägg i räkorna och toppa med osten som du river eller smular ner Gratinera i 15 minuter.

Shrimp Saganaki