Lättbakad rabarberkaka toppad med toscatäcke, kakan innehåller inte socker eller gluten , Ingen kan väl motstå en mjuk rabarberkaka med knäckig tosca på toppen? Njut den nybakad med lite lättvispad grädde till eftermiddagsfikat!
Följ gärna min instagram @lagatochklart för mer inspiration och tips
Smält smöret i en kastrull på medelvärme, yta bort kastrullen från värmen . Vispa ägg och sötningsmedel poröst med elvisp några minuter .
Tillsätt smöret i äggsmeten och Vänd ner dom torra ingredienserna, häll smeten i en bakplåtsklädd springform ca 24 cm
Skär rabarberna medelstora i bitar och vänd dom tillsammans med valfri mängd kardemumma. Tryck ner bitarna i smeten.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen på 175 gr cirka 35-40 min
Smält smöret i en kastrull , rör i de resterande ingredienser och låt smeten koka upp på svag värme
Höj ugnsvärmen till 200° när kakan tagits ur ugnen. Fördela toscaglasyren över kakan. Grädda i mitten av ugnen i ytterligare ca 10 min.
Ingredienser
Instruktioner
Smält smöret i en kastrull på medelvärme, yta bort kastrullen från värmen . Vispa ägg och sötningsmedel poröst med elvisp några minuter .
Tillsätt smöret i äggsmeten och Vänd ner dom torra ingredienserna, häll smeten i en bakplåtsklädd springform ca 24 cm
Skär rabarberna medelstora i bitar och vänd dom tillsammans med valfri mängd kardemumma. Tryck ner bitarna i smeten.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen på 175 gr cirka 35-40 min
Smält smöret i en kastrull , rör i de resterande ingredienser och låt smeten koka upp på svag värme
Höj ugnsvärmen till 200° när kakan tagits ur ugnen. Fördela toscaglasyren över kakan. Grädda i mitten av ugnen i ytterligare ca 10 min.