Rabarberkaka med toscatäcke

Publicerad 2020-06-08
Uppdaterad 2023-05-10
1
Lättbakad rabarberkaka toppad med toscatäcke, kakan innehåller inte socker eller gluten , ingen kan väl motstå en mjuk rabarberkaka med knäckig tosca på toppen? njut den nybakad med lite lättvispad grädde till eftermiddagsfikat!
Ingredienser 13
Svårighet: Lätt
65 min

Ingredienser

10 Portioner

Rabarberkaka

toscatäcke

Gör så här

    Rabarberkaka

  1. 1

    Smält smöret i en kastrull på medelvärme och ta sedan bort kastrullen från värmen. Vispa ägg och sötningsmedel poröst med en elvisp i några minuter.

  2. 2

    Vispa ägg och sötningsmedel till ett poröst skum med en elvisp i några minuter.

  3. 3

    Tillsätt smöret i äggsmeten och vänd ner de torra ingredienserna. Häll smeten i en bakplåtsklädd springform, ca 24 cm.

  4. 4

    Grädda kakan i den nedre delen av ugnen på 175 grader i cirka 35-40 minuter.

  5. 4

    Skär rabarberna i medelstora bitar och vänd dem tillsammans med en valfri mängd kardemumma. Tryck ner bitarna i smeten.

  6. Toscaglasyr

  7. 5

    Smält smöret i en kastrull, rör i de övriga ingredienserna och låt smeten koka upp på svag värme.

  8. 6

    Höj ugnsvärmen till 200 °C när kakan har tagits ur ugnen. Fördela toscaglasyren över kakan. Grädda i mitten av ugnen i ytterligare cirka 10 minuter.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar