FörfattareAndreas Domeij
SvårighetsgradNybörjare

Pumpakaka med färskostfrosting en höstig saftig kaka som bakas i långpannan och man skär i rutor. I receptet används butternutpumpa som innehåller ca 12 g kolhydrater. Toppas med riven kokos

TweetSparaDela med sigDela med sigBigOven

Portioner 20 portioner
Förberedelsetid20 minuterTillagningstid30 minuterTotal tid50 minuter

Pumpakaka
Färskostfrosting
Topping

1

Sätt ugnen på 180 gr, vispa ägg,sötning och smält smör fluffigt med elvisp några minuter.

2

I en annan bunke blandar du alla torra ingredienser. Blanda ner dom torra ingredienser i äggsmeten och rör om väl.

3

Skala pumpan och riv fint på ett rivjärn. tillsätt sedan i smeten och blanda till en jämn smet.

4

Häll i smeten i långpanna ca 32x 22 , Grädda kakan i 30 till 35 minuter. Känn med en provsticka i mitten. Om den är torr när du drar upp den, då är botten klar. Ta ut kakan och låt sedan svalna helt.

5

Vispa rumsvarmt smör, färskost och sötningsmedel (pulveriserat) fluffigt bred sedan över frostingen på kakan och låt stå i kyl i ca 20min

Ingredienser

Pumpakaka
Färskostfrosting
Topping

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 180 gr, vispa ägg,sötning och smält smör fluffigt med elvisp några minuter.

2

I en annan bunke blandar du alla torra ingredienser. Blanda ner dom torra ingredienser i äggsmeten och rör om väl.

3

Skala pumpan och riv fint på ett rivjärn. tillsätt sedan i smeten och blanda till en jämn smet.

4

Häll i smeten i långpanna ca 32x 22 , Grädda kakan i 30 till 35 minuter. Känn med en provsticka i mitten. Om den är torr när du drar upp den, då är botten klar. Ta ut kakan och låt sedan svalna helt.

5

Vispa rumsvarmt smör, färskost och sötningsmedel (pulveriserat) fluffigt bred sedan över frostingen på kakan och låt stå i kyl i ca 20min

Pumpakaka med färskostfrosting
Ditt omdöme
Tryck på stjärnorna för att betygsätta receptet
[Total: 0 Average: 0]