FörfattareAndreas Domeij
SvårighetsgradNybörjare

Granola passar så bra tillsammans med yoghurt eller fil till frukost. Denna granola är nyttigt gjord utan socker och gluten. Det bästa är att receptet innehåller massa nyttig ämnen som omega 3-fetter, fibrer och mineraler

TweetSparaDela med sigDela med sigBigOven

Portioner 1 portion
Förberedelsetid15 minuterTillagningstid25 minuterTotal tid40 minuter

1

Hacka nötterna i mindre bitar (hacka inte fröna eller kokosen)Blanda i en bunke tillsammans med resterande frön, kokosen och sötningen (jag använde sukrin gold) . Tillsätt kryddorna (kanel + vaniljpulver ) och blanda väl.

2

Tillsatt äggvitan i nötterna blanda tills äggvitan är jämn fördelad (Jag använde äggvitan från 2 medelstora ägg) Bred ut Granolan jämt på en bakplåtsklädd plåt och ställ in i ugnen på ca 150 gr tills nötterna har fått fin färg ca 20-25 min (Ha uppsikt de sista minuterna) låt svalna och häll upp nötterna i en burk .

Kategori

Ingredienser

Instruktioner

1

Hacka nötterna i mindre bitar (hacka inte fröna eller kokosen)Blanda i en bunke tillsammans med resterande frön, kokosen och sötningen (jag använde sukrin gold) . Tillsätt kryddorna (kanel + vaniljpulver ) och blanda väl.

2

Tillsatt äggvitan i nötterna blanda tills äggvitan är jämn fördelad (Jag använde äggvitan från 2 medelstora ägg) Bred ut Granolan jämt på en bakplåtsklädd plåt och ställ in i ugnen på ca 150 gr tills nötterna har fått fin färg ca 20-25 min (Ha uppsikt de sista minuterna) låt svalna och häll upp nötterna i en burk .

Nyttig Granola
Ditt omdöme
Tryck på stjärnorna för att betygsätta receptet
[Total: 0 Average: 0]