FörfattareLagat och klart
SvårighetsgradNybörjare

Ett nötsmör av mandlar gör du enkelt själv. Här är det sötmandel med skal för extra smak som står i fokus, men det går lika bra med valnötter eller pistagenötter. Just det här mandelsmöret är gott som pålägg, toppning på grekisk yoghurt eller att bre på pannkakor!

[cooked-sharing]

Portioner 1 portion
Förberedelsetid5 minuterTillagningstid10 minuterTotal tid20 minuter

1

Sätt ugnen på 200°C.

2

Lägg mandlarna på en bakpappersklädd plåt. Rosta i mitten av ugnen 10–12 minuter. Ta ut och låt svalna.
12Minutes

3

Mixa mandlarna i matberedare med olja och salt tills det blir slätt, ca 3–4 minuter. Lägg över i en burk och förvara mandelsmöret i kylen.

Ingredienser

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200°C.

2

Lägg mandlarna på en bakpappersklädd plåt. Rosta i mitten av ugnen 10–12 minuter. Ta ut och låt svalna.
12Minutes

3

Mixa mandlarna i matberedare med olja och salt tills det blir slätt, ca 3–4 minuter. Lägg över i en burk och förvara mandelsmöret i kylen.

Mandelsmör
Ditt omdöme
Tryck på stjärnorna för att betygsätta receptet
[Total: 0 Average: 0]