FörfattareLagat och klart
SvårighetsgradNybörjare

Lusserutor med mandelmassa tänk dig en enklare variant av lussebullar fast utan krångel och görs nyttigt utan socker, gluten och få kolhydrater. Även så smakar lchf vänliga lussebullar inte så bra och man kan inte få till ett bra resultat.

TweetSparaDela med sigDela med sigBigOven

Portioner 10 portioner
Förberedelsetid15 minuterTillagningstid30 minuterTotal tid45 minuter

Mandelmassa
Lussekaka

Mandelmassa
1

Blanda ihop samtliga ingredienser till en jämnt massa.

Kakan
2

Blanda alla torra ingredienser i en bunke

3

Smält smöret tillsammans med saffran, Vispa ihop äggen tillsammans med de smälta smöret och grädden.

4

Sikta ner de torra ingredienserna i äggsmeten (för att slippa eventuella klumpar) och blanda till en jämn smet.

5

Bred ut smeten jämt i en bakplåtsklädd form ca 24 x 16 cm och smula över mandelmassan.

6

Ställ in i ugnen på 180 gr under över värme ca 30-35 eller grädda kakan tills den är fast.

Kategori,

Ingredienser

Mandelmassa
Lussekaka

Instruktioner

Mandelmassa
1

Blanda ihop samtliga ingredienser till en jämnt massa.

Kakan
2

Blanda alla torra ingredienser i en bunke

3

Smält smöret tillsammans med saffran, Vispa ihop äggen tillsammans med de smälta smöret och grädden.

4

Sikta ner de torra ingredienserna i äggsmeten (för att slippa eventuella klumpar) och blanda till en jämn smet.

5

Bred ut smeten jämt i en bakplåtsklädd form ca 24 x 16 cm och smula över mandelmassan.

6

Ställ in i ugnen på 180 gr under över värme ca 30-35 eller grädda kakan tills den är fast.

Lusserutor med mandelmassa
Ditt omdöme
Tryck på stjärnorna för att betygsätta receptet
[Total: 2 Average: 5]