LCHF Vinbärs cheesecake i glas

Publicerad 2021-06-10
Uppdaterad 2023-05-10
1
Så god vinbärs cheesecake i glas görs nyttigare utan socker och gluten/ minimalt med kolhydrater. Detta är ett bra grundrecept som man kan använda med olika bär efter säsong. Smetanan i fyllningen ger den goda syrligheten men det funkar att använda färskost eller crème fraîche istället. Smaksätts med kardemumma och vanilj en kombination som funkar fantastiskt ihop varför inte denna som veckans helg dessert?
Ingredienser 9
Svårighet: Lätt
50 min

Ingredienser

4 Portioner

Vinbärskompotten

Fyllning

Gör så här

  1. 1

    Gör smulorna enligt receptet (LCHF tiramisu i glas) eller välj kardemummasmulor själv.

  2. 2

    Blanda bär och sötningsmedel i en kastrull. Låt det koka upp och fortsätt koka tills bären har mjuknat och sönderkokat. Låt sedan blandningen svalna.

  3. 3

    Vispa grädden fluffig med en elvisp. Tillsätt sedan smetana och sötningsmedlet (gärna pulveriserat, likt florsocker). Smaka av med kardemumma och vanilj. Blanda gärna ner vinbärskompotten i cheesecaken eller toppa cheesecaken med den, som jag gjorde.

  4. 4

    Fördela fyllningen och smulorna i glasen, lägg gärna vartannat lager och toppa eventuellt med vinbärskompott. Toppa med ett myntablad eller citronmeliss.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar