FörfattareAndreas Domeij
SvårighetNybörjare

Glutenfri och Lchf vänlig tiramisu som smakar så gott och är väldigt likt originalet jag rekommenderar att göra den kvällen innan så att tiramisun får stå och dra sig i kylen över natten.

TweetSparaDela med sigDela med sigBigOven

Portioner10 Portioner
Förberdelse15 minuterTillagningstid20 minuterTotal Tid45 minuter

 

Hållbarhet: Tiramisun håller  några dygn i kylen  och kan frysas in och användas vid behov.

Variationer                        

  • Mascarponeost kan ersättas av naturell färskost  eller  kesella 
  • Istället för espresso kan du ta starkt bryggkaffe eller starkt pulverkaffe.
  • Du kan utesluta spriten och laga en alkoholfri tiramisu då kan du istället tillsätt  lite mer kaffe än vad som står i receptet.

 

 

 

Botten
Fyllnig

Botten
1

Vispa smör och sötning poröst tillsätt äggen tillsammans med grädden och vispa några minuter till.

2

Blanda ner de torra ingredienserna till en jämn smet. Bre ut smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper.

3

Ställ in i ugnen på 180 gr i 20-25 minuter eller tills botten har fått en fin färg

Fyllnig
4

Vispa äggulorna tillsammans med sötning i ett vattenbad på låg värme, med konstant omrörning tills smeten tjocknar något det tar cirka 7-10 minuter.

5

Ta bort från värmen och vispa gulorna i en bunke med elvisp tills äggulorna har tjocknat lite mer .I en annan skål vispar du grädden fluffig

6

Tillsätt mascarpone till äggulorna och vispa fluffigt, Blanda ner mascarpone blandningen i den vispade grädden

Motering
7

Dela kakan i två delar på långsidan Blanda kaffet tillsammans med Mandellikör i en skål, häll över blandningen över kakan.

8

Lägg en del av kakan som botten och toppa med mascarpone krämen lägg över andra delen av botten och toppa med resterande kräm. Pudra över kakao och placera i kyl före servering

Kategori

Ingredienser

Botten
Fyllnig

Vägbeskrivning

Botten
1

Vispa smör och sötning poröst tillsätt äggen tillsammans med grädden och vispa några minuter till.

2

Blanda ner de torra ingredienserna till en jämn smet. Bre ut smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper.

3

Ställ in i ugnen på 180 gr i 20-25 minuter eller tills botten har fått en fin färg

Fyllnig
4

Vispa äggulorna tillsammans med sötning i ett vattenbad på låg värme, med konstant omrörning tills smeten tjocknar något det tar cirka 7-10 minuter.

5

Ta bort från värmen och vispa gulorna i en bunke med elvisp tills äggulorna har tjocknat lite mer .I en annan skål vispar du grädden fluffig

6

Tillsätt mascarpone till äggulorna och vispa fluffigt, Blanda ner mascarpone blandningen i den vispade grädden

Motering
7

Dela kakan i två delar på långsidan Blanda kaffet tillsammans med Mandellikör i en skål, häll över blandningen över kakan.

8

Lägg en del av kakan som botten och toppa med mascarpone krämen lägg över andra delen av botten och toppa med resterande kräm. Pudra över kakao och placera i kyl före servering

Lchf Tiramisu
Tryck på stjärnorna för att betygsätta receptet
[Total: 0 Average: 0]