FörfattareAndreas Domeij
SvårighetsgradAvancerad

Visste du att det funkar bra att göra Sushi för dig som äter LCHF! I stället för ris river vi blomkål som snabbt kokas: För att göra detta recept kravs ganska mycket förberedning nötterna ska ligga i blöt i minst ett par timmar. Men resultatet blir så bra och smakar så likt "vanlig Sushi"

TweetSparaDela med sigDela med sigBigOven

Tips: 

  • OBS lägg på fyllningen efter att du skurit alla grönsaker annars blir noribladen sunkiga och går ej att rulla.

Portioner 7 portioner
Förberedelsetid3 timmarTillagningstid20 minuterTotal tid3 timmar 20 minuter

1

Lägg nötterna i blöt helst över natten minst ett par timmar. Häll bort vattnet och mixa nötterna i en matberedare med kniven monterad

2

Koka den rivna blomkålen ett par minuter och häll sedan av vattnet. Låt blomkålen ånga av ordentligt och blanda den sedan med de hackade nötterna. Blanda med olivolja och majonnäs och smaksätt med risvinäger och lite salt.

3

Skär morötter,paprika,avokado,lax i tunna strimlor.lägg blomkålsblandigen på arken och lämna lite i ena kanten för att kunna försluta rullen.

4

Lägg på grönsaker och lax i mitten och rulla ihop sushi. Använd vatten för att försluta rullarna. låt sushin vila i kylen i minst en timme för att rullarna ska sätta sig. Skär sedan rullarna med en vass fuktad kiv. servera med wasabi och japansk soya

Kategori

Ingredienser

Instruktioner

1

Lägg nötterna i blöt helst över natten minst ett par timmar. Häll bort vattnet och mixa nötterna i en matberedare med kniven monterad

2

Koka den rivna blomkålen ett par minuter och häll sedan av vattnet. Låt blomkålen ånga av ordentligt och blanda den sedan med de hackade nötterna. Blanda med olivolja och majonnäs och smaksätt med risvinäger och lite salt.

3

Skär morötter,paprika,avokado,lax i tunna strimlor.lägg blomkålsblandigen på arken och lämna lite i ena kanten för att kunna försluta rullen.

4

Lägg på grönsaker och lax i mitten och rulla ihop sushi. Använd vatten för att försluta rullarna. låt sushin vila i kylen i minst en timme för att rullarna ska sätta sig. Skär sedan rullarna med en vass fuktad kiv. servera med wasabi och japansk soya

Lchf Sushi
Ditt omdöme
Tryck på stjärnorna för att betygsätta receptet
[Total: 0 Average: 0]