FörfattareLagat och klart
Svårighetsgradenkelt

LCHF Vänlig sockerkaka med smak utav sommaren, i detta recept tillsätts hackad rabarber i smeten men jordgubbar funkar också bra, toppa kakan med rårördvaniljsås och mandelspån

TweetSparaDela med sigDela med sigBigOven
Portioner 7 portioner
Förberedelsetid10 minuterTillagningstid30 minuterTotal tid40 minuter
1

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och sötningsmedel fluffigt.

2

Smält smöret i en kastrull tillsätt tillsammans med grädden i äggsmeten

3

Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt de torra ingredienserna i äggsmeten rör om allt till en jämn smet. Smöra en sockerkaksform och strö med valfritt "strö bröd"s alternativt så som pofiber eller mandelmjöl. Jag rekommenderar pofiber

4

Hacka rabarberna i mindre bitar ca 2 cm tillsätt i smeten och rör om. Häll sedan smeten i formen grädda sedan i nedre delen av ugnen i ca 30-35 min. Eller tills kakan är fast samt har fått fin färg

Kategori

Ingredienser

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och sötningsmedel fluffigt.

2

Smält smöret i en kastrull tillsätt tillsammans med grädden i äggsmeten

3

Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt de torra ingredienserna i äggsmeten rör om allt till en jämn smet. Smöra en sockerkaksform och strö med valfritt "strö bröd"s alternativt så som pofiber eller mandelmjöl. Jag rekommenderar pofiber

4

Hacka rabarberna i mindre bitar ca 2 cm tillsätt i smeten och rör om. Häll sedan smeten i formen grädda sedan i nedre delen av ugnen i ca 30-35 min. Eller tills kakan är fast samt har fått fin färg

LCHF sockerkaka med Rabarber
Ditt omdöme
Tryck på stjärnorna för att betygsätta receptet
[Total: 0 Average: 0]