LCHF Semmelcheesecake i glas

Publicerad 2021-01-12
Uppdaterad 2023-05-10
1
2020 årets gluten- och sockerfria semmelnyhet, en semmelcheesecake i glas. Enklare och dessutom mycket godare än att göra vanliga lchf semlor. Observera att detta är en mättsam dessert!
Ingredienser 11
Svårighet: Lätt
30 min

Ingredienser

8 Portioner

Fyllning

Kardemumma smulor

Mandelmassa

Gör så här

    Mandelmassa

  1. 1

    Blanda ihop samtliga ingredienser till en jämn massa. Ställ sedan mandelmassan i kylen.

  2. Kardemumma smulor

  3. 2

    Blanda rumsvarmt smör tillsammans med mandelmjöl, kardemumma och sötning. Bred ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen vid cirka 175 grader i 7-8 minuter.

  4. 3

    Degen ska få färg utan att bli bränd. Ta ut den och låt svalna, smula sedan sönder den till kaksmulor. Konsistensen när man precis har tagit ut degen är annorlunda än efter den har svalnat.

  5. Fyllning

  6. 4

    Vispa grädde och mascarpone tills det blir fluffigt. Tillsätt sedan kardemumma och sötning.

  7. 5

    Varva vartannat lager med smulor, mandelmassa och fyllning. Jag serverar detta med hallon och toppar med lite extra mandelmassa.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar